Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem na základe čoho sa zverujú do rúk rozpočty začínajúcim režisérom, ale títo dvaja španielski bratia urobili svojím náčrtom príbehu na producentov asi veľký dojem. Čo je ale v súčasnosti pomerne už len trendová záležitosť. Chcete kvalitný napinák? Zverte ho do rúk Španielom. Finálnou verziou celého výrobného procesu urobili nakoniec dojem aj na mňa a prejavili sa veľkým tvorcovským potenciálom, ktorý treba rozvíjať a okresať. Treba však uchopiť príbeh pevne za pačesy, pretože miestami som mal dosť rozhádzaný pociť, že ktorou cestou vlastne títo dvaja kormidelníci svoje dielo pošlú. S konečným rozhodnutím nesnažiť sa spraviť nasilu dieru do sveta a radšj stáť oboma nohami na zemi, som nakoniec veľmi spokojný, pretože tu by stačila malá chybička a celé sa to mohlo kompletne vykoľajiť a skončiť kvalitou o dve triedy nižšie. Cit pre detaily a načasovanie majú však títo páni neskutočný a konieckoncov tie sú v podobnom type filmov nesmierne dôležité. Film veľmi stráca na uhladenosti hereckého prejavu a na pomalšom rozjazde, ale inak v rámci možností veliká spokojnosť. 75%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušný film. Naneštěstí pro autory, tohle je o něčem jiném, než si diváci většinu času myslí a horor to poznalo jen z hodně velké dálky. Příběh i postavy v něm má svou logiku a směr, kterým se ubírá, ale ten je na hony vzdálený tomu, co jsem podle obsahu nebo traileru očekával. Z krvavého/temného hororu se tak stala až roadmovie za pochopením člověka jako takového a uvědomění si kdo je vlastně ten vir, který lidstvo zabíjí (vždyť kdo zabíjí lidi nakažené i nenakažené v celém filmu?). Nedošlo ani na žádná moderní pozlátka a je poznat, že pánové mají vše pevně v rukou a tvoří podle svého nejlepší vědomí a svědomí bez příkras a "výmluv". Carriers je tak dobře odvedenou prací, která mi trochu připomněla Vesnici od NN Shyamalana... Na první pohled atmosférický horor z post-apok světa, ale na stranu druhou slušně promyšlený a i chytrý film o lidech. Jak španělští režiséři sehnali tak pěkné obsazení je mi záhadou... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o překvapení. O tom není pochyb. Ale nejsem si úplně jistý chováním postav. Přišlo mi to takové nekompromisní a neosobní. Ale je to opravdu těžké soudit, protože takovou situaci, jaká byla ve filmu, si nedokážu v reálu představit a chování lidí je jen otázkou spekulací. Přesto jsem se opravdu snažil vcítit a vložit do chování postav a v jistých momentech bych se zachoval rozhodně jinak, ale jak už jsem zmínil. Není to tak jednoduché, jak se může zdát. I tak jde opravdu o solidně zahranou, poutavě natočenou podívanou, která díky své délce nemá snad jediné hluché místo a někdy i docela překvapí. 6/10 ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nebolo zlé, niektoré akčné a dramatické scény boli veľmi vydarené. Od hororu to má ďaleko, ale ako post-apokalyptický thriller pôsobia Carriers veľmi dobre. Potešil ma aj napínavý záver a dĺžka filmu. Myslím si, že 80 minút je tak akurát. Postavy boli taktiež dobré a čo je najdôležitejšie nenudil som sa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno