Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 348)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice tu už není Gerard Butler, ale Eva Green to bohatě vynahrazuje. Jinak se toho moc nezměnilo - úžasné akční scény, spousta CGI krve a polonahých kulturistů. Taky po delší době film, ke kterému si seženu soundtrack - jen jsem nepochopil zařazení trapné skladby od Black Sabbath do závěrečných titulků (takhle násilné vytrhnutí z extáze už jsem dlouho nezažil) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani na kilo navíc tu není pražádný prostor. Nabušení válečníci, rozhněvaní vojevůdci a forma tu zase obsah kope pořádně do zadku. Čekal jsem plochý scénář. Přišel. Čekal jsem, že to bude schematické hadr. Řežba, dialog, řežba. Bylo. Čekal jsem hektolitry digitální malinovky. I ta byla. Dokážu vypnout, ale tohle druhé dostaveníčko řecko-perského střetu mě znovu minulo. Hlavně emočně. Scéna končí se zeleným plátnem, gradace chybí. Rozsekávání lidských těl nemůže bavit donekonečna, což se nedá říct o Evě Green. Nehraje často, ale už její debutoví nahotou silně prosycení Snílci ukázali, že tahle světoběžnice platí za to nejlepší své generace. Tady se představuje coby pomstychtivá mrcha, střídá zvrhlé i rajcovní polohy a znovu ukazuje, že by jí slušela nějaká skutečně silná role. Třeba se dočkáme. Já zase vím, že se tahle úderná jatka ode mě nedočkají druhé šance. Netvrdím, že jde o špatné pokračování, jen moc nevím, co na tom všichni vidí. Pro mě znovu vizuálně líbivá nuda. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za malebných zvuků plápolajících plachet a bouří mečů k nám doplachtilo pokračování jednoho z nejúspěšnějších filmů roku 2007. Ono pokračování vlastně není správný výraz, jedná se spíš o tzv inbetwequel, což znamená, že děj Rise of Empire se postupně odehrává před, během a dokonce i po událostech Bitvy u Termopyl, což se nakonec ukázalo jako velmi dobrý tah. Camea Gerarda Butlera jsme se bohužel nedočkali, stejně tak režisérské otěže po Snyderovi převzal neznámý, leč celkem zručný reklamní geek, Noam Murro. Změna k lepšímu to sice možná není, režisér se však nenechal svým prvním megalomanským filmem zastrašit a odvedl solidní práci. Krom starých známých na scénu přichází zejména dvě nové tváře : Sullivan Stapleton, který na mě ani zdaleka ve filmu nepůsobil tak nezajímavě jako v trailerech, ba právě naopak; no a pak samozřejmě fantastická Eva Green, která je prostě a jednoduše dokonalá. Nic dalšího asi netřeba dodávat, pokud jste viděli první film, tak trošku tušíte do čeho jdete, jelikož se v podstatě jedná o více téhož s tím rozdílem, že je to mnohem digitálnější a brutálnější (a když řikám brutálnější, tak tim jasně dávam najevo, že se digitální krví rozhodně nešetřilo) než kdy dřív. A ačkoli má film pouhopouhých 109 min, je neskutečně našlapaný. Dvě obrovské bitvy, jedna menší na začátku a kupodivu je i prostor na širší rozšiřování děje. Pokud neholdujete akci, nebo vám vadí krev, nové třístovce se rozhodně vyhněte. Viděno v kině 2x...90%...[9.3.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

300: Vzestup CGI krve:) Ze začátku by si člověk až pomyslel, že se dívá na Spartaka:) Až na to, že 300: Bitva u Thermopyl byla natočena mnohem dřív, než tento populární seriál. Já tam zkrátka viděla vše, čím tento seriál vyniká. Podmanivý vizuál, barevné zpracování, zpomalené scény, digitální krev cákající všude, sexy chlapi a sexy ženy... ehm, vlastně jedna žena. Lena Headey má sice hezkou tvář, ale Eva Green je prostě... bohyně. Jako tvrdá a nelítostná velitelka Artemisia, je úžasná. Ty její vlasy, líčení, šaty... perfection. Řekla bych, že se jedná o docela vydařené pokračování, ale na první díl to rozhodně nemá. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo převážně v bulharské Sofii, ve studiích Nu Boyana, kde se filmovalo před zeleným plátnem. Dále se pak štáb podíval do kalifornského Los Angeles. Točilo se na podzim roku 2012. (Ltblue)
  • Do role Aeskyla byl zprvu obsazen Matt Smith, který ji však později odmítl. Hans Matheson se k ní pak dostal díky tomu, že si na něj úplnou náhodou vzpomněl spoluscenárista snímku Zack Snyder. Matheson se totiž několik let předtím (neúspěšně) zúčastnil velkého konkurzu na jeho projekt Sucker Punch (2011). (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama