Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která překonává jedničku. Oproti ní totiž střídá rozmanité exteriéry (a počasí), využívá zpomalené záběry k dobru příběhu a ne jako stokrát opakovanou perličku. Samozřejmě je škoda, že hlavní postava nemá charizmatičtějšího herce, ale všechno divákovi vynahrazuje démonická Eva Green, která rozhodně nemá problémy s odkrýváním svého poprsí...ach, spoiler! Vlatně ne, je to reklama! Pro mě osobně je na filmu jen zarážející, že Xerxes je ve výsledku velmi nevýrazná postava, vlastně taková loutka na drátkách, které jsou navázané na dlouhé nehty Evy Green... Záměr nebo jen castingová/scénáristická hra? PS: konečně ta krev zůstává na místě, kam dopadla, ne jako v prvním díle, kde mizela:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jediným pádným důvodem, proč zcela neodignorovat pokračování 300 je samozřejmě Eva Green. Co se týká komiksu Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander, ten vyšel až 4 roky po 2. filmu a 20 let po prvním komiksovém albu 300 čili takto se dílo stalo značně přezrálým a spadá do té fáze tvorby Franka Millera, o kterém už nechtějí diskutovat ani ti nejvěrnější. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální i akční orgáč. Jeden zpomalený efektní záběr potažmo souboj střídá druhý, digitální krev stříká na všechny strany a moje oblíbenkyně Eva Green je okouzlující sexy-vyšinutá-záporačka. Negativa: původní Třístovka je ikonická a tohle ji jen rozpatlavá (ale námořní bitvy mě zase baví víc než ty pozemní), dialogy, které se minule daly tesat do skály, tentokrát nezaujmou, a hrdina narozdíl od Leonidase moc charizmatu nepobral (mírně řečeno). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)
  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)
  • V priebehu úvodnej bitky sa Themistoklovi (Sullivan Stapleton) "zázračne" čistí meč od krvi. V niektorých záberoch ho má špinavý, v ďalších čistý, prípadne zašpinený od krvi na úplne iných miestach. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama