Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 348)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to sice velmi hezky, vizuál je ještě vypiplanější než posledně a akce jde Murrovi až překvapivě od ruky. I tak mě to ale nechávalo většinu času překvapivě chladným, nestrhlo to a měl jsem pocit, jakoby tomu s absencí Butlera chyběly ty pravé koule. Chvála bohu za boží a správně živočišnou Evu Green, která musí probudit z letargie i vykastrovaného homosexuála. Mírné pachuti zbytečného ždímání prašulí jsem se však i přes nesporné kvality stejně nezbavil. Po prvním díle a čtyřech sériích Spartaka už to zkrátka není ono. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Druhá třístovka sice nemá Gerarda Butlera (jak všichni s oblibou papouškují), nicméně Stapleton je docela sympaťák, akce je celkově parádnější (už úvodní rubačka u Marathonu strčí do kapsy celou jedničku) a troufám si říct, že i choreografie s dynamikou došly o krok dál. Především je tu ale Eva Green, jejíž mořská válečnice Artemisia je neuvěřitelně rajcovní arcidémonická supersvině - mlask! No a pak, pak je tu mně dosud neznámý Junkie XL, jehož epické hudební inferno je patrně vůbec největší ofenzivní silou filmu (hudba v jedničce nestála za nic). 7/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sullivan Stapleton nie je Gerard Butler. A Noam Murro nie je Zack Snyder. Snaží sa to byť ako predchodca, ale už to nemá tú sústredenú hutnosť epickosti, ktorú malo 300. Ruší ju najme rozprávanie Leonidasovej ženy, ktorá sprevádza skoro pólku filmu. Eva Green hraje couru z rutiny, a Stampleton sa snaží kričať ako Butler, ale nesiaha mu ani po päty. Príbeh je našrubovaný na kostru pôvodného príbehu celkom šikovne, no Rise of an Empire by mohol byť nadštandardným zážitkom len v prípade, keby sa dočkal plnohodnotného vyvrcholenia a zakončenia. Čo tým myslím, si nechám skôr pre seba, za videnie to totiž predsalen stojí, a tak náznak akéhokoľvek spoileru by bol deštruktívnym naznačovaním na následný zážitok. Kto totiž navštívi tento film v kine, musí vedieť, že hodnoty sa hľadajú inde. Toto je rýdza krv v piesku, prípadne v mori, a to z 50% v spomalovačkách. This is Sprata, man! 70% | CinemaCity Slovanský dům, Praha, 5.3.2014 | ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ač se v poslední době považuji za kino fanatika, tak na tohle jsem nešel a dobře jsem udělal. Riskuji sice, že si tímhle komentem proti sobě poštvu některé své oblíbence kterým se to zatím vesměs líbí, ale nemůžu si pomoct. Jeden z mých oblíbenců se ptá co se vám na tom nepáčí? Já to obrátím co se vám na to páčí??? To fakt stačí tak kurevsky málo ke spokojenosti... Já sakra nejsem pseudointelektuál a umím ocenit poctivej vejplach, ale všechno má svoje hranice to tady jako do prdele fakt nikomu nevadí, že díky těm všudypřítomným zpomalovačkám a 3D efektům jsou ty bitvy naprosto nekoukatelný?! Fakt nepotřebuju vidět každej kill ve zpomaleným záběru navíc doprovázenej hektolitry naprosto trapný digitální krve. Jasně namítněte, že Wacoslav nadává když je to PG-13 a tudíž by měl chrochtat blahem z drsnýho Rka pro správný chlapy. To sedí já netvrdím, že nerad usekaný hlavy, končetiny, rozetnutý hrudníky atd, ale ta CGI krev mě fakt začíná neskutečně srát. Je to až do očí bijící jak je to naprosto trapný a nekoukatelný. Takže první 300 nebylo taky kdo ví co, i tam to zasírali těmi aspekty co jsem zmínil, ale bylo to ještě na přijatelný úrovni a hlavně tam byl charizmatickej Butler na kterýho se tenhle nesympatickej trapák z gumovým ksichtem co si tu hraje na hlavního hrdinu nechytá ani náhodou. Jediný co tuhle ptákovinu drží nad vodou je skvělá Eva Green, která si tu záporňačku opravdu užila, dokonce ukázala i kozičky, takže v tomhle pohledu není co vytknout bez ní by to bylo na hraně jedný hvězdy a odpadu takhle nakonec udělím velmi slabý 2* a nechtějte po mě abych na to někdy koukal znova.25% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)
  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama