Reklama

Reklama

The Horseman

Trailer 1

Obsahy(1)

Australská variace na populární téma pomsty nám v komorním podání přináší příběh otce, do jehož rukou se nečekaně dostane videokazeta s nahrávkou jeho zavražděné dcery. Návštěvou distribuční společnosti hledání pravých viníků smrti mladé dívky teprve začíná. (Ricky_CZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

heyda 

všechny recenze uživatele

Po delším odstupu cítím, že výmluvnější budou 3 hvězdičky než 4. Začnu negativy. Největším problémem je děj. Kdo si potrpí na propracovaný scénář a bohaté dějové linie, bude zde smutnit. Je to totiž jednoduchá přímočará akce, kde v podstatě nenarazíte na nějaké větší překvapení. Tohle bylo samozřejmě nejvíc znát v první půli filmu, která poměrně nudila. Druhým negativem je podle mě kamerový filtr. Dneska je to hodně moderní všude ho cpát, ale ne vždy je to výhra. A třetím docela výrazným problémem je absence hudby. Ta tam buď není vůbec nebo jen hodně střídmě, což zrovna u akčního filmu není v pořádku. Pozitiva jsou jasná. Brilantní herecké výkony, krutost a surovost, rychlý střih, a solidní závěr. Přesto mi tu chybí více propracovaný motiv. Tomu chlápkovi jsem vůbec nefandil a to je škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V podstatě naprosto souhlasím s tím, co napsal Pedestrian. Akorát já s tím filmem nejenom nesouhlasím, mne ten film, omlouvám se za vulgarismus, přímo nasral. Jakýkoli exploitation naprosto nutně musí vybudovat pozitivní vztah mezi hlavní postavou a divákem, jenž musí pochopit její motivaci, cítit její bolest, ponížení, sdílet její touhu po pomstě. To se v The Horseman absolutně nestane, hlavní hrdina reaguje tak nepřiměřeně, že soudný člověk mu musí kategoricky odmítnout fandit. Mizerný film nehodný toho, aby jím kdokoli ztrácel čas. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Australské exploitation-drama, ve kterém psychicky zničený otec jde po stopách tvůrců porna, kteří zfetovali a znásilnili jeho dceru v jednom takovém videu. Zhrzený muž nachází jednoho po druhém a díky své výbavě pro hubení škůdců je nejprve vyslechne, a na to co nejdrsněji popraví. Není to ale o nějakém systematickém popravování, hodně času se to tam řeže holýma rukama, nohama a vším, co je zrovna po ruce. Takhle nějak to občas vypadá v žižkovských barech :) ne, tohle je rozhodně řezničina, a i když mnohdy docela přehnaná (šest chlapů na jednoho a on je stejně všechny zlikviduje, se mi realistická moc nezdá), má to spád, koule, a jelikož se pracuje s tmavými filtry, tak je to i dostatečně depresivní. Těch 80 procent tomu sluší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je dost nešťastné, že ve snímku, který se tváří hrozně drsně a sází na syrové akční scény, se neobjeví ani dva údery po sobě bez střihu. Neuvěřitelně mě to sralo. Příběh je naprostá klasika o pomstě - v tomto případě dosti neopodstatněné, kdy otec hodil chyby své zanedbané výchovy na partičku lidí, kteří si užili s jeho dcerou hezké chvilky. Příjemné bylo, že se snímek vrhl do akce prakticky ihned. [30 %] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zase překvapení. Australský - Ctihodný občan - v drsnější a syrovější podobě. Konec konců Australáci už jsou takoví :-) Na rozdíl od Ctihodného občana kdy mu rodinu vyvraždila parta gangsterů, je nevinnost Marshallovi dcery obestřena nejasnostmi, které až s dějem nabývají jasných kontur. O tom, že sama dcera asi nebyla žádné neviňátko a snad měl na tom vinu i sám hlavní hrdina asi není pochyb. Proto chápu námitky zde o oprávněnosti drsné protiakce osiřelého otce. Každopádně jako otec vzal právo do svých rukou. Myslím, že každý otec kterému nějaký deviant či podobná parta zabije dítě (nebo k tomu přispěje), bude uvažovat o pomstě. Obzvlášť když soudnictví pracuje všude stejně. Snímek má od první minuty neuvěřitelné obrátky, které ke konci gradují do pekelných otáček. Peter Marshall hraje jako o život (doslova) :-) a předvedl neskutečný výkon. Tohle je opravdu thriller drsné australské školy u nějž se divák musí třást napětím jako osika. Slabším náturám musím důrazně doporučit jít od tohoto snímku pryč. Já ale nemohu jinak než dát 4 hvězdy. * * * * A mimochodem, v tomto filmu zaznělo nádherné vyznání v několika větách jaké je to být tátou a mít děti. Jsem taky táta a přiznám se, že mne to dojmulo. Každé z těch slov bych podepsal. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama