Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi sympaticky taliansky film o romantickej dvojke ona + on. Stretli sa kdesi v akejsi italskej prasivej prdeli pocas bombardovania, a hned sa do seba zalubili. Tak to ma byt. Mastroianni je vyborny,. ovsem pani Sophia Loren este o cosi lepsia. Taketo filmy pohladia po dusi aj obstarozneho mentalneho invalida ako som ja. 100 % ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších italských filmů a navíc tak ze života. Vlastně to není ani moc komedie, první polovina je vtipnější, i v druhé se často usmějete, ale je to víc drama. Film zabaví, postavy jsou skvělé a dvojice MM + SL jako vždycky funguje na výbornou. Nejvíce mě bavila scéna, když Filumena "ožije" a následná, ta pravá italská hádka. Filumena je sympatická a fandit jí prostě musíte. Konec je dojemný. "Jen brečím. A je to krása brečet." ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Půvabně ztřeštěná sladkohořká komedie o netradičním vztahu bývalé prostitutky Filumeny Marturano (ohnivá Sophia Loren) a bohatého člověka Domenica Soriana (výborný Marcello Mastroianni). Jejich netradiční vztah trvá již přes dvacet let od druhé světové války. On to bere s rezervou, a i když k ní něco cítí, není ochoten ji přijmout jako plnohodnotnou partnerku. Ona po celou dobu doufá a věří, že si ji vezme a bude jeho normální ženou. Nakonec vymyslí lstivý plán, jak si ji vezme. Ale když vše vyjde najevo, manželství se ruší. Zlom u Domenica nastává, když se dozvídá, že Filumena má tři děti, Umberta (Gianni Ridolfi), Riccarda (Vito Moricone) a Micheleho (Generoso Cortini), a jedno z nich je jeho. A i když se mu nepodaří zjistit jaké je jeho, bere si Filumenu za ženu, protože zjišťuje, že otcovství je to, co potřebuje a co chce. Velmi zábavná a napínavá komedie o netradičním vztahu. Nádherná komedie, která klokotá a vře, je plná neuvěřitelných zvratů a rozhodně pobaví. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Potkali se za války během bombardování Neapole. On je úspěšný podnikatel z dobře situované rodiny, má pro ní slabost, ale vzdát se kvůli ní svých ostatních avantýr neumí a ani nijak nechce. Ona je výrazně mladší, analfabetka se selským rozumem a lehká děva v lepším podniku. Miluje ho, ale... Aneb jak šel čas v jednom vášnivém vztahu plném intrik a přetvářek z obou stran kde je vše jako na houpačce. Pokud pojmete podezření, že je to jak z nějaké červené knihovny, tak nejprve zkontrolujte jméno tvůrce. Máte? Tak je snad vše jasné... Nejde sice o De Sicův nejlepší snímek, ale zřejmě o ten nejlépe zahraný, jelikož příslovečná chemie mezi ústřední dvojící Lorenová/Mastroianni je něco co se na plátně vidí málokdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má napriek geniálnemu obsadenie maličkú chybu (teda len na začiatku). Že 30-ročná Sophia Loren hrá sedemnásťročné dievča. A ono to, pri všetkej úcte, vidieť, že Sophia je už dávno žena a nie nejaká adolescentka, stačiloaby to scenár posunul napríklad do veku 25 rokov. Ale zas na druhej strane je to prierez rokmi a že Loren zahrá tak mladicu ako aj zašlú ženu, to jej slúži len ku cti. Od filmu som očakával viac vtipu, ale dostal som skôr drámu a tradičný temperament, takže nemôžem povedať, že som sa extra bavil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama