Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který prostě reprezentuje Itálii...emoce, vášně, drama (a velký :)), komedie...prostě krásná, trošec špinavá a jen leeeehce ukřičená Itálie. :) Marcella a Sophiu miluju a tenhle příběh taky. Dojímá mě, tam kde má..jak je Sophia silná, hrdá, ale přeje si dvacet let jen lásku zmetkovitého Domenica - Marcella, jehož postava je vtipná, i když byste ho prostě zabili. Film je skvěle napsán a postaven. Časové prolínání, hudba, dialogy, silné momenty a hlavně nezapomenutelné herecké výkony italských legend...to vše pro mě tvoří nezapomenutelný film, který si s italskou kinematografií společně s Včera, Dnes a Zítra a Fellinim spojuji nejvíce. Dramatické scény prolínají i velmi vtipné scénky jako je např. hádka ústřední dvojice, Filumenin super podpis nebo pěvecká ukázka v sakristii. Jediné co bych filmu vytkla, že nemuseli v pár scénách Sophii tak načesat a nahastrošit...ve většině byla ale krásná jako vždy. No, prostě moje srdcovka, kterou jsem ještě více docenila až po nějakém čase od prvního shlédnutí. Krásná také hlavní píseň - https://www.youtube.com/watch?v=zfivslNWXnU ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

WARNING: Komentář obsahuje lehké spoilery! Na začátku jsem se bál, že to bude další uječená pestrobarevná italská komedie, kde je "vtipné" právě to, jak po sobě postavy pořád křičí a nadávají si. Takové nemůžu vystát a mám s tím problém i u takových borců, jakým byl třeba Fellini. Už jsem se pomalu začal připravovat, jak tu tenhle film zdrbu, ale pak přišla scéna s Filumeniným pseudoumíráním a já si řekl: "Vida! Tohle je docela hezká léčka, začíná mě to bavit!" A bavit mě to nepřestalo až do hezkého něco-jako-happy-endu. Žánr tragikomedie má většinou schéma komedie se špatným koncem. Manželství po italsku je příjemná alternativa. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má napriek geniálnemu obsadenie maličkú chybu (teda len na začiatku). Že 30-ročná Sophia Loren hrá sedemnásťročné dievča. A ono to, pri všetkej úcte, vidieť, že Sophia je už dávno žena a nie nejaká adolescentka, stačiloaby to scenár posunul napríklad do veku 25 rokov. Ale zas na druhej strane je to prierez rokmi a že Loren zahrá tak mladicu ako aj zašlú ženu, to jej slúži len ku cti. Od filmu som očakával viac vtipu, ale dostal som skôr drámu a tradičný temperament, takže nemôžem povedať, že som sa extra bavil. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Půvabně italské představení - viděl jsem i divadelní provedení Filumena Marturano s výtečnou Stašovou v hlavní roli, ovšem Sophia je jen jedna. A to, s jakou grácií se ve třiceti letech zhostila role trojnásobné matky, je pouze fakt o tom, že to není pouze půvabná, ale i talentovaná herečka. Rovněž tak i Mastroianni po jejím boku působí sebevědomě, zůstává jen otázka, proč se tyto italské legendární filmy odsunuly z televizních obrazovek a dávájí se pouze americké škváry. Jinak opět jsem se přesvědčil, že Lorenka pod vedením De Sicy podává perfektní výkony. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Já bych to viděl takhle, první polovina byla výtečná, s typicky italským humorem, druhá nudná, navíc Lorenka zde navíc vypadala hodně obstarožně, to nakonec trochu sráží mé konečné hodnocení..Spojení dvou hlavních představitelů bylo opět dobré ale Sicca měl lepší filmy, stejně tak již zmíněné hvězdné duo. Co se týče dabingu, tak u mě jasně vítězí ten prvotní Voska+Adamová, než ten novější Brabec+Žehrová ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama