Reklama

Reklama

Manželství po italsku

  • Itálie Matrimonio all'italiana (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italská domácnost: bývalá prostitutka se srdcem na pravém místě a její zámožný samolibý milenec, kterého by po letech ráda donutila k sňatku, aby tak zajistila budoucnost svým třem synům. Kdo je otcem kterého z nich, ví jen ona. Nikoli jediné, ale nejpamětihodnější setkání výbušné dvojice Lorenová/Mastroianni v De Sicově bezchybné režii. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Edit 2017: Skvělá a záslužná práce televize Prima, která film konečně odvysílala v původním dabingu Studia pro úpravu zahraničních filmů! Původní koment 2014: Sympatická postava - MM. Zato Sophia tu vypadá jako padesátiletá. V době natáčení jí bylo zhruba třicet, ale je tak divně namalovaná, že vypadá mnohem starší, a to za všech situací, když hraje mladičkou, i když jí má být čtyřicet. Ve filmu skoro o nic nejde, retrospektiva unavuje. Dokoukáno napotřetí, a i tentokrát jsem usnul. Viděno bohužel až v druhém dabingu. Ani v původním dabingu s Václavem Voskou a Jaroslavou Adamovou to není kdovíjaká zábava, díky srovnání obou verzí ale dovedu zodpovědně prohlásit, že dřív si s výběrem herců a dialogy dávali jinačí práci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film má napriek geniálnemu obsadenie maličkú chybu (teda len na začiatku). Že 30-ročná Sophia Loren hrá sedemnásťročné dievča. A ono to, pri všetkej úcte, vidieť, že Sophia je už dávno žena a nie nejaká adolescentka, stačiloaby to scenár posunul napríklad do veku 25 rokov. Ale zas na druhej strane je to prierez rokmi a že Loren zahrá tak mladicu ako aj zašlú ženu, to jej slúži len ku cti. Od filmu som očakával viac vtipu, ale dostal som skôr drámu a tradičný temperament, takže nemôžem povedať, že som sa extra bavil. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem méně dramatu a více komedie, protože na komedii jsem měl zrovna chuť. Bohužel humoru v Manželství po italsku příliš není, a když se objeví, je to spíše taková ta jeho milá nežná forma, žádné útoky na bránici typu Dárku s Claudií Cardinale se rozhodně nekonají. Podle mého mínění filmu uškodilo i české znění, v němž sice Marcella Mastroianniho mluvil Vladimír Brabec, ale působil na mě unaveně, a ostatní hlasy byly nevýrazné. Tři a půl hvězdičky. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

WARNING: Komentář obsahuje lehké spoilery! Na začátku jsem se bál, že to bude další uječená pestrobarevná italská komedie, kde je "vtipné" právě to, jak po sobě postavy pořád křičí a nadávají si. Takové nemůžu vystát a mám s tím problém i u takových borců, jakým byl třeba Fellini. Už jsem se pomalu začal připravovat, jak tu tenhle film zdrbu, ale pak přišla scéna s Filumeniným pseudoumíráním a já si řekl: "Vida! Tohle je docela hezká léčka, začíná mě to bavit!" A bavit mě to nepřestalo až do hezkého něco-jako-happy-endu. Žánr tragikomedie má většinou schéma komedie se špatným koncem. Manželství po italsku je příjemná alternativa. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který prostě reprezentuje Itálii...emoce, vášně, drama (a velký :)), komedie...prostě krásná, trošec špinavá a jen leeeehce ukřičená Itálie. :) Marcella a Sophiu miluju a tenhle příběh taky. Dojímá mě, tam kde má..jak je Sophia silná, hrdá, ale přeje si dvacet let jen lásku zmetkovitého Domenica - Marcella, jehož postava je vtipná, i když byste ho prostě zabili. Film je skvěle napsán a postaven. Časové prolínání, hudba, dialogy, silné momenty a hlavně nezapomenutelné herecké výkony italských legend...to vše pro mě tvoří nezapomenutelný film, který si s italskou kinematografií společně s Včera, Dnes a Zítra a Fellinim spojuji nejvíce. Dramatické scény prolínají i velmi vtipné scénky jako je např. hádka ústřední dvojice, Filumenin super podpis nebo pěvecká ukázka v sakristii. Jediné co bych filmu vytkla, že nemuseli v pár scénách Sophii tak načesat a nahastrošit...ve většině byla ale krásná jako vždy. No, prostě moje srdcovka, kterou jsem ještě více docenila až po nějakém čase od prvního shlédnutí. Krásná také hlavní píseň - https://www.youtube.com/watch?v=zfivslNWXnU ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama