Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

diodoros 

všechny recenze uživatele

Animácia pochmúrna a kvalitná, príbeh temný a zaujímavý. Príbeh o námorníkovi, ktorý ako jediný prežije útok Čiernej lode, ocitá sa sám na pustom ostrove a rozhodne sa vydať naspäť a varovať svoje domovské mesto. Po ceste však začne prepadať paranoji a príbeh sa začne uberať iným smerom až dospeje k netradičnému a nevyhnutnému koncu... Dĺžkovo je to síce celkom krátke, brutalitou, atmosférou a silou príbehu to však stačí. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako součást Extended Cutu (= Director´s Cut + Black Freighter), a ač je příběh alegorií na to, co se děje ve filmu, přítomnost přímo ve filmu mi nepřišlo jako něco, bez čeho bych nemohl žít. Příběh je pochmurný, brutalitou se nešetří, a i přes předvídatelný konec je ten konec pro diváka (hlavně pro ty s rodinou) nepříjemný. Ale přednost dávám vidění jakožto samostatného kousku, než přímo ve filmu. ()

Reklama

vincent 

všechny recenze uživatele

Pribeh, ktory mi nejako v samotnej knihe Watchmenov nesedel ako jeden neprerusovany celok funguje vyborne. Temne, paranoidne a brutalne ukoncene genialnou pesnickou Niny Simones. Vynikajuco nakreslene, s pochmurnym komentarom Butlera by vydrzalo aj 90 minutovu stopaz. Som zvedavy ako to bude riesene s Watchmenmi na DVD. ()

Clavius 

všechny recenze uživatele

Parádní převod z komiksové předlohy. Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle zakomponovali přímo do filmu, když si postava tento komiks ve filmu četla. Animace, ve které je zmíněno jméno Zack Snyder nemůže být jiná, než fantastická. Butlerův hlas se zde, co by hlavní mluvčí, hodí parádně. Jinak k příběhu nemám co dodat, předlohu jsem měl přečtenou už před premiérou Watchmenů a vše spojené se Strážci si zasloužilo můj obdiv. 100% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Butler svojim hlasom zvečnil ďalší príbeh, tentokrát určite najmenej rovnako krvavý ako jeho predošlé spojenie so Snyderom - '300'. Nadšenie z filmových Watchmenov mi stihlo v hlave dostatočne utíchnuť aby som tomuto filmu nedal vysoké hodnotenie len z dočasného ošialenia. A musím povedať, že práve tento kraťas sa stal ďalšou pozvánkou a dôvodom, prečo sa zamerať aj na comicsové, či animovanie prevedenie predlohy týchto hrdinov. 80%. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama