Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá poslankyně, které dal Josef Klíma ve svém příběhu jméno Denisa Klánová, se snaží ovlivnit odhlasování dlouhá léta připravovaného trestního zákoníku. Je přesvědčena, že do něj byla, v podobě jednoho z paragrafů, záměrně vpašována skrytá past, otevírající dokořán dveře tunelářům a která navíc ještě ty, kdo jsou za podobnou činnost již stíháni, de facto amnestuje. Její krok vyvolá celou řadu reakcí těch, kteří by si naopak přáli, aby trestní zákoník byl odhlasován a schválen právě v této podobě. Rozehrají nelítostnou hru, kterou nemůže bezbranná žena bez pomoci paragrafů zákona, jenž právě ona zpochybnila, vyhrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

vůbec jsem netušila,na co se jdu koukat,prostě jsem náhodou zapnula tv....napětí se mne drželo celý film,přestože jsem tušila... bylo to samože trochu nadsazené,(bylo?!).ale vnitřní pochody D.Klánové vyjádřila Lenka Vlasáková skvěle....a ta beznaděj vzniklé situace!...kdyby to neznělo ujetě,řeknu - lahůdka ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to tak tragicky neviděl. Něco se mi sice zdálo přitažené za vlasy, ale některé praktiky z fimu jsou podle mého názoru i reálné. Neviděl bych to ani jako "agitku pro primárně jednodušší diváky TV Nova", jak tu bylo v jednom komentáři řečeno, spíše bych se na tento film podíval i z jiného pohledu, a to jako na střet naivity s realitou. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Balada o poslední spravedlivé poslankyni našeho slovutného parlamentu, bohužel ke škodě zvoleného tématu dosti prvoplánově zpracovaná. Když pominu všechny možné i nemožné, zjevné i skryté souvislosti, jde tady především o nastavení úhlu pohledu, který se radikálně promění teprve na základě osobní zkušenosti. Do té doby jsou zapálená prohlášení ve jménu čehokoli - třeba i vyšších pravd - náramně snadná ... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Paní poslankyně Denisa Klánová je tak pitomá, sebestředná, omezená a idealistickými cinty hodnými mentálně silně opožděné puberťačky oplývající kráva, že jsem opět shledala platným rčení, že aktivní blbec horší třídního nepřítele, a vyústění jen a jen logickým. Příběh sám vysoce neuspokojujícím, se všemi místními hodnoceními plnými slov jako povrchní, bulvární a prvoplánové mi nezbývá než souhlasit a ty oslí můstky, hýkající tak hlasitě, že budily i souseda zaspávajícího víkendovou kocovinu, tomu taky dvakrát nepomohly. Bodík pro jako vždy spolehlivé Schmitzera a Stašovou, kteří jako jediní z té posádky lodi cvoků (ano, včetně scénáristy, Pepo) působili dojmem lidí s mozkem. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Prvoplánová agitka, určená primárně pro jednodušší diváky TV Nova, která se nějakým omylem dostala na obrazovky České televize (tenhle dramaturgický tah je trochu mimo mé chápání). Schematický scénář Josefa Klímy se nese na vlně bulvárních očekávání a uspokojuje jen ty nejprimitivnější očekávání - politika je zkorumpovaná, bulvární média manipulující a všehoschopná, policie neprofesionální a zneužívající své pravomoci, sociální pracovníci cyničtí, matky obětí vraždí, čtrnáctiletí si vesele střílí a znásilňují atd., prostě to, co chce plebejec slyšet a vidět...vše naprosto černobílé...o stupidním konci nemluvě. Latentní manipulace s divákem...inspirovaná zprávami bulvárních kanálů... Smutné pokoukání... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama