Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

10/10 - Takhle našlapanej krátkometrážák sem snad ještě neviděl. Ve světě se z toho POMALU stává fenomén a neni se čemu divit. Skvělej nápad, kterej mě na začátku absolutně rozsekal, se stupňuje a s velikánskou nadsázkou ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU udeřuje v nečekanejch končinách celého světa. Je vidět s jakym účelem je tenhle film dělanej a podle mýho je to špica. Po shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y doporučuju i další díl SPOON vs. SPOON kterej si pusťte tady: http://www.youtube.com/watch?v=t9-faa56l-s&feature=channel Opravdu je to velká legrace =) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Parodie na hororový trailer - musím říct, že okolí by mohlo potvrdit, kolik já mám na tohle téma nápadů! :) Jsem rád, že jsem konečně narazil na někoho, koho to napadlo natočit. Co k tomu říct? Ano, nápad je opravdu výborný, ale jinak mě to nechalo chladným a nepobavilo mě to asi tak jak mělo, zasmál jsem se asi jednou, dvakrát.. Věřím, že při natáčení musela být skělá atmosféra, výsledek vypadá tak výborně, ale od parodie hold čekám o něco větší zábavu.. ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Jak už zaznělo ve tomhle kraťasu ; "asi nejúnavnější vražda v historii kinematografie". Pointu jsem pochopil, ale nepřipadala mi nijak skvělá a ani nijak zábavná. Místy to má šťávu, ale spíše je to hloupost. Hlavně, když tam asi tak 2384038406 krát zazní "again", tak už to celkem začne lézt na nervíky. Dle mého názoru, nepovedená parodie. Svůj názor si na to můžete udělat zde (s titulky). Pan režisér by potřeboval umlátit lžičkou ! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nutno brát s hodně, ale hodně velkou nadsázkou. Jsem rozpolcena - na jedné straně ukrutná pí.....a, na straně druhé v mnohém neuvěřitelně vtipné a originální. V momentě, kdy se motiv začne opakovat, jsem to chtěla vypnout, ale nedalo mi to...takže buď se nedívejte vůbec, nebo holt zůstaňte až do konce, ono to i stojí za to. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mě se honí hlavou jedna myšlenka. Jaktože za ty roky, co před ním utíkal nezhodil ten břuch? Divné. A taky si mohl užívat té přírody kolem sebe, když už navštívil tolik míst po celém světě ne? Místo toho se furt otáčel za tím pošukem. Jinak je fakt, že je to možná až moc dlouhé... sice to má být pomalá a dlouho trvající vražda, ale nevím, jestli nechtěl snímek minimálně otupit i nás těmi 10 minutami... nechtěla bych být tím vypravěčem again and again and again.... myslím, že ten to měl ze všech nejhorší. K vidění zde: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/priserne-pomaly-vrah-s-extremne-neucinou-zbran ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)

Reklama

Reklama