Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Docela přechází chuť si zajít do mekáče na hamburger. Normální člověk do toho nevidí a neumí si ani představit, co ve skutečnosti jí, natož jak se jakékoliv maso zpracovává. Korporace vytlačují poctivé farmáře a zvířata už nikdy neuvidí zelenou louku a někdy ani svit slunce. Holý fakt nad zkaženým světem, který směřuje jisto jistě k záhubě. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mexická rodinka pobavila. Fast food nás zabíjí, ale jíst ho nepřestaneme. Více problémů, z nichž Food, Inc. dělá problémy kdovíjak komplikované, by se dalo vyřešit velice snadno - nebýt líný a nejíst odpad. Pořád to však je dokument, u něhož jsem měl chvílemi ten extrémně idealistický, ale celkově příjemný pocit, že dokáže změnit svět a že by jej měl každý vidět. 70% ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Cituji: "Kultura, která vidí prase jen jako shluk protoplazmické neživé struktury, jíž se dá manipulovat, vytvořit jakýkoli design a dohlížet, jak to člověk dokáže do tohohle stvoření narafičit, bude pravděpodobně vnímat i ostatní jedince své komunity či jiných kultur a národů se stejnou přezíravostí, neúctou a snahou o kontrolu." Není co dodat... ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Téma, ktorú tvorcovia dokumentu Food, Inc. precízne a odborne spracovali, je nepríjemná a krutá už sama o sebe, preto ma trochu sklamalo, že tie účelné a mrazivé zábery s nemalou výpovednou hodnotou sú mierne devalvované emocionálnym kalkulom obsiahnutom v ilustračných záberoch poškodených rodín a záverečnou agitkou, ktorá z diváka robí trochu hlupáka. Ale aspoň majú šancu pochopiť aj americkí diváci. Potravinárstvo je ďalším zo zásadných odvetví, ktorých úplná degenerácia predpovedá skoré zrútenie ľudskej spoločnosti ako ju poznáme... (8/10) ()

campix 

všechny recenze uživatele

O třídu kvalitnější a zajímavější než tématem podobné Na jídle záleží. Nejsou zde pouze mluvící hlavy chrlící tuny fakt, ale opravdu se zde něco i děje a autoři názornou a lehce investigativní formou prezentují svůj záměr. Takovéto dokumenty slouží spíše k zamyšlení a utřídení vlastních priorit nakolik jsem ochoten se trošku více zajímat a nekupovat si podřadné potraviny. Nakolik chci být aktivním členem společnosti a ne pouze tupým konzumentem, který je vlastně základem toho všeho, protože kde je poptávka, tam je i nabídka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama