Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Adam má duší dítěte, kterou někdo uvěznil do těla dospělého a pustil do dospělého světa vybavenou rozumem a inteligencí. (stejnou jakou má dospělý člověk) Stejně jako dítě má naivní idealizovanou představu o okolním světě, kterému vlastně nerozumí- nerozumí reakcím lidí, neumí je předvídat, nebo odůvodňovat. Trpí Aspergerovým syndromem. Ve filmu je spousta scén, které jsou krásné svojí jednoduchostí a pomyslnou čistotou od lidských úskoků a lží. Film myslím dokonale přibližuje podstatu problémů v životě lidí, kteří tímto syndromem trpí, což je určitě dobře. Hugh Darcy předvedl úžasný výkon a Rose Byrne za ním o mnoho nezaostávala. Navíc je ve filmu příjemná hudba. Takže sečteno a podtrženo dávám 4 silné hvězdičky. Jediné co mi snad trochu vadilo, bylo přílišné zabřednutí do problémů Beth- vůbec by mi nevadilo, kdyby se pozornost upřela ještě více do Adamova života. ---- "S lhářema se budeš potkávat úplně všude. Musíš se naučit rozlišit mezi obyčejnými lháři a mezi těmi,které stojí za to milovat." ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Že trpí Aspergerovým syndromem jakýsi Adam, no prosím. Ale proč, proboha, jeho Aspergerovým syndromem musí trpět i stejnojmenný film, mi již jasné není. Skutečnost, že jeho Aspergerovým syndromem musí trpět Subjektiv, je skutečně k uzoufání. Už bez syndromu je Adam přeslazená kýčovitá vyprávěnka, která si však byla tak moc vědoma své nicotnosti, že se rozhodla: "A já budu něčím zvláštní." Zkoumajíc wikipedii zklamaně prohlásila: "Aj, aj, autismus už je pasé - Rain Man, Malaton..." Ale vyprávěnka to nevzdala a proklikala všechny odkazy od autismu směřující, Aspergera nevyjímaje. Spolykala to, natrávila a na diváka vyvrhla, ve vysvětlovacích chvílích i s encyklopedickou dikcí (žel informační hodnota trochu degradovala). A tak teď i Subjektiv ví, že musí být tolerantní, až se zamiluje do dívenky, která tuhle nemoc má, protože je to moc, moc citlivá bytůstka - miluje třebas hvězdičky, mývaly a mě. Jenom neví, jestli jsou citliví lidé hollywoodští filmaři. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom pravdivo napísala komentár Evulienka3 ja sa priznám, čakal som malinko viacej, ale za peknú pesničku s nostalgickým klavírom pridávam jeden bod. A na záver malá poznámka. Filmy o autistoch o postihnutí Aspergerovým syndromom, neoznačujem ako "komédia" . Nám obyčajným ľuďom sa ich počin často zdá ako úsmevný či komický, ale je to práve tým, že ich nepozáme necítime s nimi. A možno práve my sa im zdám byť divní.. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Veľmi rád by som dal plný počet, film to bol pekný, niektoré momenty ma naozaj dostali a dokázali mi najskôr takmer zastaviť dych a v zápätí rozbúšiť srdce ale koniec... tak ten som si asi predstavoval trochu inak. Ale inak takto si predstavujem film, o ktorom viem, že je to komédia, dráma a romantický, pretože z každého žánru tam naozaj niečo bolo a bolo to vo vhodných množstvách zmixované do jedného pekného filmu. (83%) ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě tenhle film zaujal, ale nechal ve mně něco, kvůli čemu jsem po vypnutí filmu nemohl vypnout onen zvláštní pocit naplnění a přestat o něm přemýšlet. Ano, nádherná Rose Byrne zapůsobila, ale dozajista je třeba vyzdvihnout především hudbu. Nevím jak se to stalo, Ch. Lennertze vlastně téměř neznám, ale tohle mě chytlo a hnedka jsem se sháněl po soundtracku. Hugh Dancy byl místy trochu mimo realitu, a to i tu Aspergero-syndromovou, ale zahrál svou roli se ctí. Celkově byl tenhle snímek víc než povedený, ale ten závěr mu nějak pořád nemůžu odpustit. Ne, nejde to. (hodnoceno ***) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama