Reklama

Reklama

Hamlet

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

HAMLET - slavný český muzikál v americké adaptaci a v původní české verzi! Muzikál Hamlet českého hitmakera Janka Ledeckého se v Praze dočkal strhujícího úspěchu, za který vděčí v první řadě Ledeckého působivým, ale přitom chytrým melodiím, které příběh lásky a zrady v království dánském doprovázejí. Nemalou zásluhu nesou i písňové texty, nepostrádající humor a vtip hodný Shakespearova odkazu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Gig 

všechny recenze uživatele

Tato verze, tedy originální, bohužel tolik nepůsobí kompaktně. Ale měla tolik krásných rockových balad a melodií a hlavně vtipu Shakespearovského rázu a nádherných textů, že nedalo autorům pokoj a předělali toto dílo daleko krásnější a srozumitelnější show. Ale kdo chce vidět originál, doporučuju. Škoda je, že nová verze nebyla natočena, ale třeba se jí dočkáme. Aspoň dokud nám krev proudí a barvu má jak víno z Francie. ;) ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byla na muzikálu jako malá, ještě ten rok, co s tím Ledecký přišel. Od té doby je to moje srdcovka. Měla jsem obsazení trochu jiné, než je na DVD - Ledecký/Hamlet, Dasha/Ofélie (ale i Laurinová je dobrá), Petr Kolář/Laertes, bratři Tesaříci/hrobníci, Michal Prokop/strýc-král, Sisa Sklowska/královna, Josef Laufer/Polonius.. Celkově paráda, hodně povedené a písničky Ledeckého jsou skvělé jak hudebně, tak i libretem. Jen je škoda, že to pak Ledecký prodal Američanům, kteří to předělali do podoby, v jaké se to hraje dnes s Noidem, Bučkovou etc., protože ta nová americká verze té původní nesahá ani po kotníky! ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí nové verze s Noidem, Bučkovou a dalšími (mimochodem, dost hrůza) jsem se začala zajímat o původní muzikál. Je o několik tříd lepší, kromě Ledeckého mě potěšila Laurinová a Bohouš Josef, písničky jsou pěkné a zapamatovatelné. Možná bych mohla vytknout podivný věkový rozdíl mezi Hamletem a jeho strýcem, ale pokud máte možnost, vykašlete se na současné provedení a sáhněte raději po tomto, neprohloupíte. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu ne. Jen další z českých "písničkálů", který se rozpadá na proud jevištních "klipů", které drží pohromadě osekané Shakespearovo drama. Písničky jsou veskrze popové, mít jiné texty, v životě by nikoho nenapadlo, že jsou z muzikálu, natož na takové téma. Herecké výkony pop-zpěváků bez komentáře. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tento týden jsem dostal kritiku, že přestávám být originální v recenzích. Řekl jsem si, že to napravím, ale k tomuhle nemůžu nic říct, protože to byl snad jedinej muzikál, kterej se mi líbil, a to protože to nebyl klasickej českej shit, ale vznikl pod záštitou rock opera, což znamená, že se dočkáme verze netradiční. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama