Reklama

Reklama

Total Detox

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox - slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Litsarch odpad!

všechny recenze uživatele

"Zlo nemůže být nikdy poraženo dobrem, zničit ho může jen zlo krutější a bezcitnější než je ono samo." Na úvod hned vcelku inteligentní věta, která ale úplnou pravdou není. To, co ale následuje další hodinu a půl je taková kravina, až bych brečel. Kdybych se aspoň mohl smát jako ta mařka po jointu u filmu, ale ne, mě se chtělo brečet. Jak z filmu samotného, tak z toho, že se vůbec na to koukám. Všudypřítomná "umělecká" kamera s jakýmisi příšernými filtry by se ještě snést dala. To, že v "ordinaci" doktora byl zvuk slyšet, kvůli mikrofonu za pět korun z tržnice, spíše z odrazu od stěn, než od herců ještě s námahou také. Ostatní je ale těžká blbost prošpikovaná takový skvosty jakými jsou například hodinové konverzace u doktora, které jsou z 5/6 naprosto o ho*ně a člověk má při nich pocit, že spíše kouká na nějaký sociální dokument z prostředí feťáků, než na horor. Taktéž modřiny Martina si dělají co chtějí. Jednou jsou větší, jednou menší, jednou skoro žádné, pak zas jako kráva. Totální magořina, kterou skvěle doplňuje tří minutové fotografování holek, při kterém proběhne snad sto fotek a nejzajímavější je na něm asi moment, kdy fetku fotografa pošle jedne ze slečen do prdele protože se svlékat nebude. Jinak to jsou naprosto zbytečné a nudné tři minuty filmu, které by se daly krásně zkrátit na 15 sekund. Ve filmu snad není scéna, která by nepůsobila trapně, blbě či rovnou dementně a celé to umocňuje ultra blbý konec plné na hlavu padlého důvodu msty a dalších nádher. Nehledě na to, že toho šaškoidního vraha, jehož vraždy jsou samostatná sekce komedie ve filmu, stejně každý podle vlasů čouhajících z masky dávno poznal, takže jeho odhalení bylo překvapení snad jen pro narkomany, kteří měli tu smůlu a na snímek se museli povídat. Kdyby Total Detox byl aspoň trapně komický jako Kučerův Poslední výkřik, ale naopak je jen trapně blbý. Dělat si kameramana, scénáristu a režiséra dohromady (plus ještě ve filmu hrát) je sice úctyhodné a sníží to rozpočet o tři platy, ale pak to dopadne takhle, kde jediné, co se dá aspoň malinko pochválit, protože herecké "výkony" stojí také za starou belu, je hudba Roberta Jíši. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Finančně by to kvalitě filmu a střihu odpovídalo. Ale na tohle prostě nejsem stavěná. Film mi vůbec neutekl. A kdybych já chtěla točit český amatérský film s takovými hereckými výkony jako se tu objevovali, s takovou trochou peněz, co měl nejspíš režisér na zpracování tohoto snímku, nechám si film snad jen pro mé domácí použití a pro nejbližší přátelé a nepouštim tuhle šílenost do světa. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mediální humbuk, který se okolo tohoto filmu točil na většině hororových webech a jiných stránkách, jsem minulý rok vnímal jen jedním okem. Režiséra Vojkůvku nezatracuji, ale ani nejsem žádným jeho zarytým fanouškem. Po shlédnutí několika fotek a samotného traileru jsem však doufal, že do třetice už konečně natočí něco pořádného. Bohužel! Opět jsem narazil na ty samé chyby, které jsem mu vytýkal už minule. Vymlouvat se na malý rozpočet je zbytečné, protože jsem už viděl spoustu „amatérských“ snímků (českých,slovenských, zahraničních), které měli stejný problém a některým z nich tento film nesahá ani po kotníky. To však neznamená, že jde o úplnou katastrofu. To bych zase Total Detoxu ublížil a ukřivdil. Jedním z velkých problémů které jsem zaregistroval je nevyrovnanost a nestabilita vytvořené atmosféry. Kupříkladu vražedné scény jsou odlišné jako noc a den. Některé jsou skutečně nápadité (viz. scéna s brčkem), ale jinak je to všechno jak přes kopírák. Nevěřil jsem jim v tu chvíli, ani co by se za nehet vešlo! Proč? Stačí sledovat vrahovo chování – jeho máchání sekyrou potažmo tyčí je docela srandovní, zvláště pak v momentě, kdy je vše přerušeno otravným střihem a následným cákáním malinovky. Když se napřahuje k úderu se sekerou za hlavou, aby jste někomu rozpůlili lebku, asi těžko mu tímto pohybem podříznete krk! I když pravda, ten kouř na konci byl docela zábavný. České slashery prozatím u mě nenašli moc velké pochopení, ale přesto bych je nezařazoval do odpadních vod. Hodně dlouho jsem zvažoval, jakéže dám tomuto kousku hodnocení. Roman Vojkůvka mě zatím ani jednou nepřesvědčil, že bych mu měl dát nadprůměrné hodnocení a ani tentokrát tomu nebude jinak. Jak už jsem několikrát říkal, tento režisér určitě v sobě má slušný potenciál, ale nedokáže ho pořádně využít. Ve svých filmech má obrovské výkyvy a většinou mě vždycky pěkně nažhaví, ale ke konci totálně znechutí. Jelikož jsem dal však Čepeli smrti (50%) – u které jsem se místy opravdu slušně bavil, tak musím dát stejné hodnocení i zde. Kvalitně jsou oba filmy sice zřejmě někde jinde, ale ve mě zanechali naprosto stejný dojem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Předně DÍKY panu Vojkůvkovi za to, že když se mě cizinec zeptá na nějaký český slasher, konečně mu mám co říct (ČEPEL SMRTI mě docela bavila, ale v tomto případě jako by nebyla). Jinak ale žádná zvláštní spokojenost. Pravda, na poměry subžánru je to vymykající se film (snad by mu slušela spíše značka exploitation), na poměry amatérského filmu jasný nadstandard, který už i docela vypadá. Zásadní problém byl ale jednoduše ten, že mi to utíkalo čím dál pomaleji. Je úplně jedno, kolik toho "zabiják feťáků" v katovské kápi stihne vykosit, protože jednotlivé vraždy jsou jedna jak druhá jak přes kopírák - nuda. Ono vraždění je tu beztak na vedlejší koleji, ale hlavní příběh (mladíkovy drogové a domácí trampoty), ač má něco do sebe, postupem stopáže už také příliš nebaví. Ocenil jsem tak spíše různé potěšující maličkosti - porno časáky, plakáty na zdi, filmy ve filmu, poprsí, pár povedených vtípků a odkazů. Možná jen nejsem schopen plně docenit poctivou fanouškovskou/amatérskou práci, jakou tento film bezpochyby je. Upřímně, té kritiky je mi i trochu líto, ale nemůžu jinak. Díky za každý koukatelný český horor, rád se (pane režisére) podívám i na ten příští;) 6/10. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkově povedenější než předchozí Vojkůvkův film. Herci jsou určitě kvalitnější (zázrak na to, že hrají zdarma). Opět je tu ale dost mizerné osvětlení a asi na Vojkůvku už tradiční rozpad děje v poslední třetině filmu, po vynikající prostřední části. Držím pálce a těším se na třetí pokus, kde to jistě mistr režisér (mimochodem i slušný herec) vychytá k hororové dokonalosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme zaznie viackrát pieseň od českej punkovej skupiny Pipes and pints. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno