Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa menším sklamaním.Možno preto, že som mal až príliš veľké očakávania keď som videl obrázky tej nádhernej prírody ktorá ma v horore vždy dostane. Ale musím plne súhlasiť s užívateľom J*A*S*M. Akonáhle nastupuje na scénu vrah,všetok dojem je preč a film sa mení na priemerný hixploitation. Takže sklamanie,ale iba mierne.Pretože tu bolo aj veľa pozitívnych dojmov a keďže som hororový fanušik tak nemôžem povedať že by som sa nudil. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to děsně průměrný, béčkovitý, vykosovací filmek. Logika masa na špejli je místy značně tragická, stejně jako LIVINGDEADOVI titulky, který např. větu That is not your fault překládal jako Je to jedno a tak podobně. Fakt machr. Je fakt, že začátek filmu mile těšil na duši, a doufal jsem v pořádnou vybíjenou, ale pak ouha. Vedle vás přiletí šipka z kuše do stromu, vy ji necháte v něm, a dáte se na zběsilý úprk. Ajajaj, tuhle část asi přepsalo scénáristovo dítko. Ale né, co to mé oči vidí dál??! Týpek mlátí humusáka šutrem do hlavy....ještě jednu, no, no, ještě jednu a je tvůůůj...ale nééé, on jde pryč a pak visí na žebříku :-D bože. Tři shurikeny za přírodu, za úvod filmu a za Fanny Valette. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy je to ještě spíš takovej horskej drama thriller, je naprosto skvělá a dokonale napínává, navíc s úžasně natočenou přírodou a perfektní kamerou v těch nejvypjatějších situacích, jenomže jakmile se to změní v takovej trošku hixploitation a survival horor, tak nás napětí opouští a nastupuje více méně typickej vývoj, kterej ani nemá takovej finiš jakej by si tenhle jinak super horor zasloužil, ale přesto sem se i v tý druhý polovině dobře bavil a celkově to je rozhodně povednej francouzskej horor. Francie a Španělsko vládnou současnýmu hororu, to je prostě fakt. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Partička mladých francouzů se vydává do chorvatských hor, aby tu strávili takové náročnější odpoledne, plné lezení po skalách. Nezastaví je ani tak fakt, že plánovaná trasa vede po uzavřené stezce, jako spíš důvod, proč je stezka (zřejmě) uzavřená. Tím důvodem je Anton, evidentně šílenej zálesák, který s oblibou chytá a kuchá turisty. Jak vidno, zápletka je opravdu ubohoučká, ale to u podobných filmů není až tak na škodu. Bohužel jsem si, trochu paradoxně, více užíval první půlku, ve které se mladí musí poprat s nástrahami skal a vlastními antipatiemi. Ta druhá, Antonova půlka je totiž poměrně odfláknutá. Žádné zajímavé zabití, jen pár žánrových klišé a poměrně krotká řezničina, navíc s poměrně nevýrazným záporákem. A to nemluvím o místy opravdu nelogickém chování všech postav. Tentokrát frantíci příliš nezabodovali. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno