Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

To nám v tom pravdivém příběhu zase jednou zvěstovali vnitřní hnutí postav tak geniálně, že jsem je úplně chápal a zcela se s nimi sžil. Nééé, to byla ironie. Hlavně, že tam hraje melancholická hudba, když se mám dojímat. Mimořádně nijaký, absolutně bezinvenční film, zřejmě papouškující svojí předlohu v ději, neschopný vykreslit postavy tak, aby se jim dalo věřit, že žijí. Že se jim jen nedějí předepsané události. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

No páni..silný príbeh ako sám život. Nechcem byť sentimentálna, ale asi sa tomu neubránim. Od začiatku som čakala, že sa niečo udeje, že nastane nejaký dejový zvrat, ale celý film mal rovnaké a pohodové tempo, čo mi ale vlastne vôbec nevadilo, pretože príbeh bol tak silný, že mi to bolo úplne jedno. Clive Owen (Joe) bol úžasný. Tak veľmi som mu priala, aby bol šťastný, aby mu život už nepridával ďalšie rany..Po tom všetkom, čo sa mu stalo..samá zodpovednosť, obetavosť, povinnosti, udržať si zdravý rozum aj v práci, prísť domov a opäť byť ten, koho niekto potrebuje.. Veľmi dojemný príbeh, krásny..mám príjemne zvláštny pocit.. Nechýbalo veľa a zbalím kufre a pôjdem do Austrálie pomôcť Joeovi..:) Nie že by už potreboval jedine mňa ..ženskú zo zapadákova (no vlastne zo srdca Európy :) .. No nič, až tam som nedošla, ale nakoniec to Joe vyriešil aj sám. Myslím si ale, že príbeh, ktorý napíše sám život, má v sebe silu..a jedným z takých príbehov je tento.. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, jehož kouzlo podporuje kamera, střih, nápaditá režie i herečtí představitelé. Krásné australské scenérie pomáhají jako kulisa v pozadí, ale prim hraje příběh, v němž se reflektují podoby dospívání, které v případě dospělého člověka projednou nepracují s vlastnostmi jako infantilní a hloupý. Clive Owen využívá své herecké protředky, kterými mě zaujal v Potomcích lid,í a Hicks si ho dobře vybral, protože tady je může perfektně využít. Na snímku je zajímavé tempo, neboť může zapůsobit uspěchaně. Většina scén je velmi krátká, následují za sebou v rychlém sledu, ale jsou dostatečně vyvážené na to, aby ukončené scény nezanechaly nedořečené problémy. Zkratkovitost využívá velmi pečlivě a děj tak odsýpá, aniž by zapomněl něco rozvinout. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ať to beru z jakékoliv stránky, hlavním charakteristickým rysem tohoto dramatu je bohužel negativní věc, a to že mi to celé přišlo strašně moc o ničem a prázdné. Clive Owen přijde vinou nemoci o manželku a musí se sám postarat o malého syna, což se mu příliš nedaří. K tomu přijede ještě jeho druhý syn z prvního manželství. No a aby to tedy Clive zvládal a zároveň se i svým synům zavděčil a "přetáhl" je na svou stranu, dovolí jim, aby se chovali jako dvě totální hovada a prasata a sám jim jde tímo "tupím" přístupem k životu příkladem. Mě takováto dějová vata ale skutečně ani trochu nedokázala naplnit, natož uspokojit. Nemluvě o tom, že vzhledem k nastalé situaci bych očekával lavinu emocí a dramatických scén, ovšem i v tomto směru je film chladný a nefungující, ale především i velice omezený. Závěr pak vyšumí naprosto do prázdna, což následně už ale jen potvrdilo můj výsledný dojem z celého snímku. Za pozornost tak stojí alespoň má filmová jistota Clive Owen, bohužel ostatní herci (a ty dětští především) mi přišli velmi nevýrazní, takže ani zde autoři nezabodovali. Každopádně, pravdou zůstává, že ikdyž má přítomná kritika je skutečně velká a kladného jsem zde toho přílliš nezmínil, Kluci jsou zpět nemohu a ani nechci označit za podprůměrnou záležitost, je to jen prostě taková nicnedávající, přesto v pohodě koukatelná podívaná. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ohromující film s vynikající pointou a krásným příběhem. Vážně mě hodně zaujal a ještě více tím, že je podle skutečné události a to je také vidět, jelikož je vážně "ze života". Clive Owen je skvělý a dokáže se vžít do své role. Musí být rozhodně těžké to, co zde prožívá on a neřekla bych, že to zvládne každý chlap. Jediný kdo mě štval byl malý Artie - více rozmazlené a oprsklé dítě sem ještě nezažila. Vážně skvělý snímek, který nenudí, krásně odsýpá a dokáže zaujmout. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Harry (George MacKay) s Artiem (Nicholas McAnulty) sledují televizi, vysílají australský horor Krvavá laguna (2007). (Petulka88)
  • Trvalo osem týždňov, kým filmári postavili Warrov dom. (m.a.t.o.)
  • Prvý film produkovaný Cliveom Owenom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno