Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vynikající Clive Owen zachraňuje jinak průměrý příběh, který neurazí, ale potápí ho nadměrné a hlavně trapně prvoplánové sázení na přetesknou hudbu Sigur Rós (která by i z reklamy na Mountfield udělala srdceryvnou záležitost). Boys are back nejsou špatní, možná vás i dojmou, ale oči si u nich nevypláčete. V rámci žánru bych doporučil spíš třeba Grace is gone. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zas taková natahovaná ubulená kaše, kdy se hlavní hrdina vyrovnává s tragickou ztrátou milované ženy. OK, je to tragédie, ale zobrazeno způsobem, který jsme mohli vidět ve stovkách filmů před tím - dlouhé mlčenlivé záběry, tklivá hudba, sem tam nějaký brekot v ústraní. ____ Trochu se to nakoplo, když hlavní hrdina - mimochodem, dost sobecký parchant - hledá cestu ke staršímu synovi, kterého v dětství opustil. Tohle bylo aspoň dějové osvěžení. Ale pak se to zas vrátilo do sentimentu. ___ Při váhání mezi dvěma nebo třemi hvězdičkami převážil ke slabšímu počtu hlavně začátek filmu, který byl trestuhodně nenápaditý a taky strašné plýtvání jídlem - kuře vyhozené do koše jen proto, že ho rozmrazovali ve vaně? Hrát tenis s citrony?! Hnus! Děti z Indie by byly pohoršené a já jsem taky. /5. 10. 13./ ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Výborný film o strastech absence matky. Clive Owen, coby vdovec, se stará o svého osmiletého syna. Jeho druhý syn z druhého manželství ho navštíví na prázdniny. Krásný příběh ze života, který mě občas dohnal k pocitu soustrasti s postavou Joea. Navíc co chvíli hrající Sigur Rós a onen Jónsiho hlas dodává tomuto filmu zvláštní atmosféru, která se nedá jen tak zapomenout. 9/10 ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Keď na povestnú Husákovu výzvu: „nech v tej strane zostane, čo je pevné, čo je charakterné," odpadne všetok balast, gýč a vata tvoriacia podstatu tohto filmu, nezostane toho veľa. Aj to je naostatok ešte zabité presne tými tónmi Sigur Rós, ktoré Gregg Araki použil v titulkoch k . M y s t e r i o u s . S k i n ! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, kde ma Clive Owen neiritoval. Plynulo to krasne rychlo, ziadne hluche miesta a obcas som mala pocit, ze by to snad ani sam zivot lepsie nenapisal. Po tragickej udalosti sa otec rodiny rozhodne venovat svojmu mladsiemu synovi tak, aby stratu matky pocitil co najmenej. Do toho ho vsak zacnu strasit hriechy minulosti, ako casto nebol doma, plus sa mu ohlasi syn z Anglicka, ze by chcel prist na navstevu. Zrazu sa musi vysporiadavat s vlastnym smutkom, smutkom syna, zvladanim dvoch synov a do toho narocna praca a komplikovany vztah zo svokrovcami. Naozaj krasny film, ktory ma velmi potesil, pretoze o tomto je zivot. Pokus, omyl, pokus, omyl. Plus moja nadherna Australia, co viac dodat :) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od 29. septembra do 28. novembra 2008 v Južnej Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Harry (George MacKay) s Artiem (Nicholas McAnulty) sledují televizi, vysílají australský horor Krvavá laguna (2007). (Petulka88)
  • Režisér Scott Hicks osobne cestoval na Island, aby od skupiny Sigur Rós získal povolenie použiť ich piesne vo filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama