Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dešťová víla je určitě jednou z těch lepších českých pohádek posledních let, ale i tak by se našly značné mezery. Musím pochválit vzhled jednotlivých živlů a celkově linii, která se k nim pojila. Vedle toho stojí rozhodně za zmínku kontrast malé české vesničky a cizokrajné scenérie, které se dobře doplňovaly. Zkrátka pohádka, která zaujme nejvíce výpravou a vcelku slušnými efekty. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě podhodnocená pohádka. Sice nepokládám za nutné točit ji na Islandu (i když je tam opravdu nádherná příroda), ale to není žádné minus. Je pravda, že logika jde občas stranou, zvláště u Ondrových rodičů. Absence humoru mi nevadí, protože lepší poetika a pěkný příběh než hromada trapných vtípků. Nemyslím si, že pohádka by měla být hlavně vtipná. Povedených pohádkových scénářů je dnes jako šafránu, takže ze současného průměru Dešťová víla vyčnívá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Vyřiď všem, že až bude nejhůř může za mnou přijít jenom Květuška..... Jednou si Dešťová víla vyšla na průzkum veřejného mínění na chudáky. A tak se stalo, že živly ovládající zemi udělaly poradu a rozhodly: lidi jsou špatní, nechali jsme je dlouho bez dozoru a za trest nedostanou vodu. Ani svěcenou! Samozřejmě čistá láska .... jasný je to každýmu, kdo viděl někdy nějakou pohádku...... Květuška jde za vílou, Ondra za Květuškou a já zjišťuji, že si přeji, aby to konečně skončilo. První půlka celkem ujde, ale když dojde na putování a plnění úkolů, je všechno pryč. Je to chudé dějem i obrazem. Kladem je zajímavé herecké obsazení, herci (překvapivě) hrají ,,normálně“, jako by se snažili improvizací zaplnit prázdná místa po myšlenkách, vtipu a ději a též dialogy nejsou vrcholem trapnosti. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Přeji si poroučet větru - dešti. 2.) Hledám osobu zodpovědnou za povodně. 3.) Chci vidět M.Donutila v podobě J.V.Stalina. 4.) Věřím na víly. 5.) Nevěřím na lásku. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nenáročné, ale nakonec ne až tak špatné, jak by divák od tuzemské pohádky poslední doby čekal. Aneb jedna víla zjistí (že jí to trvalo?), jak jsou lidé nerudná hovada, teda kromě Květušky (Vica Kerekes se po delší době nesvléká), a přijdou o vodu. Samozřejmě všechno dobře dopadne, i s Květušky milým mládencem. Přál bych si kapku víc emocí, vyšší zájem o postavy, pestřejší děj a kratší stopáž. Vizuál je nicméně solidní, Hapkova hudba příjemná, herci nejsou křečovití jak v devadesáti procentech podobné produkce. Takže vlastně docela dobré. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád, ale bohužel stále je to pravda, nové české pohádky stojí za velké kulové, a možná ani to ne! Nemá to žádný příběh, všechno je jenom ohromně patetické, slaboduché, povrchní, přímočaré, jakoby to vymýšlelo pětileté děcko, a i to by možná mělo více fantasie. Celé je to nuda, občasné vložené rádoby písničky jsou strašné a otravné, charaktery jsou k pláči....jednu hvězdičku dávám za těch velmi málo úsměvných momentů, co se tam našly. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Při pozorném sledování filmu lze vypozorovat, že záběry pohádky pořízené u vodopádů na Islandu jsou shodné s úvodní části filmu Prometheus (2012). (MartinM)
  • Natáčení probíhalo v roce 2009 v atraktivních exteriérech nejen v České republice, konkrétně například v Zubrnicích, ve skanzenu v Přerově nad Labem či v Kouřimi, ale taktéž na Islandu. (Lynette)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Vici Kerekes, představitelky Květuška, ji při postsynchronech nadabovala mluveným slovem i zpěvem Hana Kusnjerová. Stejná dabérka jí propůjčila hlas i v pozdějším filmu Sedm dní hříchu (2012). (funhouse)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno