Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, jehož koncepce je tak originální, že dovede královsky bavit asi čtvrt hodiny a pak už začíná uondávat. Vezměte staré plastové, případně cíněné hračky, jako jsou kovboj, indián, kůň, traktor a podobně a hrajte si s nimi, jako byste byli malí, přestože už dávno máte pár křížků na krku._________Představuju si ten původní večerníček pro dospělé, ovíněné či zkouřené, a moc bych si přál, aby se někdy vysílal i u nás, třeba na ČT2 v pozdních nočních hodinách, v původním francouzském znění. Krátká stopáž dovede všechny ty surrealistické výstřelky, dané často nikoli neomezenými ale spíše omezenými možnostmi, využít naplno. Jakmile ale legrace trvá přes hodinu, člověku je jasné, že pokračovat se dá v podobném duchu donekonečna a pomalu ztrácí zájem.______________ Každopádně, na téměř žádném filmu jsem nezažil tak hurónské výbuchy smíchu v celém sále, jako u této bezskrupulózní koniny, kde se kůň sprchuje, čte si noviny, surfuje na internetu a chce chodit do hudebky učit se hrát na piáno, ale bohužel mu to nevychází, protože mu pořád někdo krade zdi domu a on se při pátrání po zlodějích propadne přes zemské jádro až do Antarktidy a..a.. to to to není vše přátelé, tádydádydá. _____________ Mírně překvapující je, že se tvůrci vyvarovali zbytečně lascivních vtípků, což bývá první krok, kudy se obvykle vydává naše fantazie. Panika v městečku opravdu je návratem do dětství, kdy zapomeneme na všechny dospělácké problémy a typická dospělácká témata, nicméně dětská hravost je podpořena určitými zkušenostmi a nadhledem, kterého děti ještě nejsou schopny. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vyborný a ujetej nápad udělat pohádku takovýhlem dosti zajímavým a srandovním stylem a vyšla z toho nakonec výborná, skvěle zpracovaná pohádka s vtipným dějem a postavami v něm Kůň, kovboj a indián trojka jeden srandovnější než druhej a i ostatní věci jsou tam dobře udělane prostě celá ta pohádka je fantastická s výbornou francouzskou hudbou. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný seriál jsem jako děcko měl strašně rád a na film se chci podívat už několik let - jen jsem si na něj vzpomněl až teď. Ale stálo to za to, mě tahle absurdnost dost sedla a bavil jsem se dobře, jen mi to teda místy přišlo až moc pitomé (i na film pro děti). Jinak jsem ale spokojený. Navíc tvůrci si zde krásně vyhráli s naprosto banálním dějem a po celou tu dobu jsem se nenudil, ačkoli ke konci už je znát, že některé scény jsou natáhnuté kvůli tomu, aby to mělo aspoň hodinu. O bůhvíjaké originalitě bych ale nemluvil - znám Gumballův úžasný svět a Panika v městečku na něj v míře absurdity a nápadů fakt nemá. Slabé 4* ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak animák neoplýva práve najlepšou animáciou, stále to môže dohnať zaujímavým príbehom a humorom. Toto bolo katastrofálne po všetkých stránkach. Animácia nepríjemná na sledovanie, dej nulový a humor sa odstěhoval do Humpolce. Vlastne jeden úsmevný moment tam bol, keď malá figúrka spratala do seba veľký krajec chleba ako piraňa. No trošku málo na jeden film. Aspoň v jednom mám jasno, už od tvorcov tejto blbiny nechcem nič vidieť. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sice o něco slabší a o trochu méně vyšinutě překvapující pro ty, co už měli tu čest s původním seriálem, ale přesto studnice absurdně plastově pošahaného francouzského humoru. Brilantní skloubení jednoduchosti s úchylností. Bon apetit! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama