Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento nenáročný snímek od protinožců zaujme hlavně příznivce dobrodružných filmů. Ze známějších tváří je zde k vidění jen Donald Pleasence, známý hlavně z "Halloweenské" série, ale to kvalitu nijak nesráží směrem dolů, ovšem ani nezvedá směrem vzhůru. Pokud nemáte na sobotní odpoledne nic lepšího na práci, můžete 2 hodiny klidně zaplácnout sledováním tohoto snímku (pokud jej zrovna bude uvádět některá TV, nebo jej budete mít na videu). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri love jeleňov v novo zélandskej divočine vypadne náhodou jeden z lovcov z helikoptéry do horského jazera. Na brehu tohto jazera objaví vrak amerického lietadla Yankee Zephyra z druhej svetovej vojny. Sú v ňom zlaté tehly v hodnote päťdesiat milionov dolárov. Začne sa "Súboj o poklad Yankee Zephyra". Je to pohodovy austrálsky dobrodružný film. Natočil ho v roku 1981 režisér David Hemmings. Tento titul má už síce svoje roky, ale stále sa dá pri ňom zabaviť. *** ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů mého dětství. Nevím jak bych ho hodnotil dnes, ale tehdy to byla pro mě pecka.-viděno nedávno. Sice kouzlo co to mělo v mých vzpomínkách vyprchalo, stále je to skvělá dobrodružná podívaná. Hlavně Donald Pleasence a George Peppard jsou ve svých rolích absolutně dokonalí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Někdo považuje za poklad rodinné stříbro, staré pohlednice a vzpomínky, rodinu a někdo ztroskotané letadlo napěchované zlatými cihlami, medailemi, penězi a whiskou. O letadlo má ale zájem i jistý pan Braun, proto se rozpoutá dobrodružná lahůdková honba za pokladem nesmírné ceny. Krásná osmdesátková jízda, kterou jsem si v pohodě užila. Krásné letecké záběry mě uchvátily. Taky bych nesedla do podivného hmyzu z rezavého kovu, ale kdyby nebyla jiná možnost, tak bych musela. Hudba byla naprosto dokonalá. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)
  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)

Reklama

Reklama