Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 2

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Mě osobně ten film teda vůbec nenadchl,ale chápu lidi,kterým se líbil,něco do sebe má,ale bohužel ta nelogičnost se zapalovačem opravdu mlátila do hlavy,už jen to ten film hodně sráželo a pak taky ten had...Co se mě naopak líbilo,tak to,jak se na něj zaměstnavatel vysral no a konec-ten byl fakt dobrej-ale i tak je to jen jedna hvězda...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nikar

Kdyby tam furt neblbnul s tim ohněm, tak bych i souhlasil. :) Ale mě to celou dobu neskutečně iritovalo. ;)

Nikar

Nikar (hodnocení, recenze)

Je to hodně moc kvalitní film!!!!!! Ryan Reynolds podává luxusní výkon!!!! Film je bez přestávky jedno velké drama!

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Memoryk

Memoryk (hodnocení, recenze)

Jeden z nehorších filmů co jsem kdy viděl. Debilní scénař, absolutně iracionálně se chovající hlavní hrdina. Nechápu hodnocení.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Tento film nie je ani zábavný, nemá dynamické scény ani akčné scény, nie je to fantasy ani scifi, nie je tu romantika a ani humor.

Tento film však nie je úplný odpad. Má zaujímavý nápad o pochovaní za živa. Tento film neponúka zábavu, lež reflektuje a exponuje medziľudské vzťahy. Faloš a pretvárka keď ste v úzkych a myslíte si, že druhí vám pomôžu. Jediné na čo sa môžete spoľahnúť ste vy a vaši najbližší - sila lásky. Takéto veci však možno vidieť v mnohých ďalších filmoch. Inak je film hodne nudný a koniec zabitý netypickým  nehollywoodskym koncom.

Uživatel radiosuba733 smazal svůj příspěvek.

fiLLthe3DD

fiLLthe3DD (hodnocení, recenze)

Na jednu stranu skvělý film,ale dvakrát se na to koukat nedá. Vzpomínám si,že na poprvé mi u filmu neskutečně rychle tlouklo srdce... Navíc se pak nehodlám utápět v depresi,že se to stane i mě...

Funferr

Funferr (hodnocení, recenze)

viděl jsem jen kousek zatím, ale on mu dochází kyslík a svítí si tam zapalovačem? :-D To snad néé

palox

palox (hodnocení, recenze)

ko**tinana, z pod zeme si mobilom veru nezavola. a teraz si idem ten film pozriet :D

OlieM

OlieM (hodnocení, recenze)

Autogram

Film jsem viděl, ale odmítám ho hodnotit, kvůli tomu konci. Je to tam prostě prvoplánově a hlavně samoúčelně namontovaný jen aby to člověku zkazilo náladu.

na příspěvěk reagoval Sylviiii

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Ten skurvený SKURVENÝ koniec!!!!....už dávno ma tak nič nenasralo pri filme!! Rovnako ma už dlho nič tak nedržalo v napätí a to som zhliadol zopár hodne dobrých hororov za posledné dni,no toto bola fakt pecka..ešteže to nebolo podľa skutočných udalostí,to by už bolo moc..a MONSUMO-To rozpadnuté leukoplastom zlepené Blackberry porovnaj s výškou výkupného,ktoré žiadali a dopracuješ sa k odpovedi na tvoju retardovanú otázku...75%

Aligon

Aligon (hodnocení, recenze)

Rozpočet menej ako 2 mil ? Ten film by sa zmákol ze menej než 100 000 € ( nepočnúc vybavenie )

Džany

Džany (hodnocení, recenze)

''They want 5 million dollars till 9 p.m. '' ''Or else?'' ''Or else they'll take me to Seaworld. What the fuck do you think ?'' :-D docela pobavilo

Kesiak

Kesiak (hodnocení, recenze)

Najviac ma pobavila informácia v zaujímavostiach: Rozpočet filmu je menší ako 2 milióny dolárov." Teda koľko je vlastne rozpočet ? :D To, že je menší ako 2 milióny nieje žiadna rarita. Kvalitné filmy sa dajú natočiť aj o desaťkrát nižšom rozpočte...

NIFO

NIFO (hodnocení, recenze)

Dobry film ale ten koniec by som takto necakal bolo to dost kruté alebo ako to mam nazvat ....

PO-tvor

PO-tvor (hodnocení, recenze)


krapek: To ako sa dostal do rakvy IMHO nie je nič mysteriózne, pretože nám film nenaznačuje, žeby sa tam dostal nejako "záhadne" či "nadprirodzené". Ale krapek na to kápnul, ten gaťohad to je ten mysteriózny prvok :D

krapek

krapek (hodnocení, recenze)


PO-tvor: Mysteriózny bol ten Gaťohad čo mu po hodine vyliezol z gatí a aj tá vrecková bandaska s chlastom. :D

Perfectivo

Perfectivo (hodnocení, recenze)

tak toto by si zasluzilo nominaciu za naveciu kravinu roku 2010 vygrcana omacka fuj

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

oveckaoa: jako to se ale dozvíš až tak v půlce filmu že jo. takže něco málo mystery na tom je, ale je to tím hodně málo líznutý.

oveckaoa

oveckaoa (hodnocení, recenze)

Akorát on se z ničeho nic do rakve nedostal přepadli jeho konvoj a pohřbily ho.

virus10

virus10 (hodnocení, recenze)

rounen: Naprostý souhlas, taky za 5 * Přemýšlel jsem o 4*, ale za ten konec sem tam tu pátou musel dát!!

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

pro mě 5* jde vidět že mají na výběr skvělé herce,Raynolds to podle mě zahrál podobně jako Franco ve filmu 127 hodin... jinak úžesnej thiller při kterém se člověk nenudí,velmi napínavý a emoční zvlášt když se to blíží k závěru filmu,ten konec tomu nasadil korunku a dostal i mě...super film,a jak je možno vidět,dá se udělat takto povedený snímek i s jedním hercem v celém filmu...

PO-tvor

PO-tvor (hodnocení, recenze)

Film má v popise Drama / Mysteriózní / Thriller, čo presne bolo na tom filme "mysteriózne"?

na příspěvěk reagoval Pitrsss

jensenka

jensenka (hodnocení, recenze)

po tej záverečnej scéne som mala hrču v krku ...jeden herec, jeden priestor, čakala som nudu, ale bolo to na moje prekvapenie celkom napínavé....nelietam z toho filmu v siedmom nebi, ale určite filmový zážitok z neho mám, Ryan to zvládol na 1* ;)

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

krifina

krifina (hodnocení, recenze)

Velice pěkná diskuze...vážně sem málem pukla smíchy.
Myslím, že film originální byl......a konec?? Naprosto úžasnej,protože se očekávalo, že Paul  přežije...a ono takovej  pech! Kdyby film zkončil happy endem...hodnocení bych hodně snížila. Film má samo nějaký ty nedostatky, ale příběh je neuvěřitelnej.
Jinak ke komentářům palec nahoru Divákovi84:))

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě jestli se i v zahraničních stránkách podobného ražení frajírci takhle  prechytračují....

divak84

divak84 (hodnocení, recenze)

mendrit:  ja napsal "vzduch" schválně protože i tohle jsem si zde přečet. ja patřím mezi ty štastlivce ,kteří měli tu možnost se ve škole naučit, že hoření spotřebovává kyslik  ( wink -mrk )

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

divak84: tak ono je i docela hloupost tvrzeni, ze horeni spotrebovava vzduch, ale radeji se v tom uz dal nevrtat, kdyz kazdy vi, ze horeni spotrebovava zivotu potrebny kyslik ;-)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama