Reklama

Reklama

Lovci čarodějnic

  • Velká Británie Witchfinder General (více)
Trailer 2

Po Cromwellově vítězství u Naseby 1964 se Anglie zmítá v bezpráví a anarchii. Bandy dezertérů se potulují krajem, loupí a znásilňují. Hopkins a Stearne se své gaunerství snaží legalizovat tím, že se vydávají za lovce čarodějnic. Z důvěřivých místních úřadů tahají peníze za to, že odhalují údajné čarodějnice. Mladý Richard Marshall, příslušník Cromwellovy armády, dostane dovolenou, aby mohl navštívit svou vyvolenou Saru, která žije se svým strýcem, venkovským knězem. Když dorazí na místo, naskytne se mu hrůzná podívaná na dílo Hopkinse a Stearneho - vesnice je zplundrovaná, strýc Sary umučen k smrti, Sara znásilněná. Richard se se Sarou ožení a přísahá, že Hopkinse najde a zabije. Nejdřív se ale musí vrátit ke svému pluku. Teprve po nějakém čase se mu podaří vydat se znovu za Hopkinsem, který právě řádí v Lavenhamu. Zprvu se zdá, že osud Richardovi přeje, pak se ale Hopkins zmocní Sary i Richarda a vypadá to, že je živé ze své mučírny nepropustí... (Interama)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový historický film z doby anglické občanské války a procesů s čarodějnicemi. To znamená výpravu jak z českého televizního filmu (armáda občas čítá až šest vojáků apod.), neuvěřitelně červenou krev a děs nahánějící řev. Nejdřív jsem si myslel, že Hilary Dwyer je tu jen kvůli pěkným prsům, ale ona tu byla spíš pro uši trhající jekot. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film je veľmi realistický.Inkvizícia si robila čo chcela a vôbec nič jej nebolo sväte.Je to pekné natočené a z dobrými hercami.Ale horor to nieje ale čistá historická dráma z prvkami thrilleru. Aj napätie tu bolo slušné.Len škoda že to má dosť sprosté časti a úroveň filmu tým pádom klesá.Strašne mi vadila neohrozenosť niektorých postáv. Upálenie čarodejnice tu bolo znázornené krute ale veľmi efektne.Parádne natočené,vynikajúci herci ale ten scénar bol vo viacerých častiach bezzubí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175,000║ Veru lovci čarodejníc a ich prznitelia, miestami dosť zaujímavo stvárnené, až skoro ohavné, drsné, v podstate aj taká smutná história ako si ľudia pri vytváraný nenormálnych nezmyslov vedia ubližovať. Ale náš podobný počin Kladivo na čarodějnice (1970) je niekde úplne inde, ten asi nenájde len tak konkurenciu. /60%/ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi, která byla doplněna o původně vycenzurované záběry a díky tomu film působil o trochu sadističtěji a brutálněji než dříve. S hororem to ale nemá nic společného. Je to skutečně pouze nízkorozpočtový (a)historický snímek o slavném lovci čarodějnic odehrávající se na pozadí bitvy u Naseby. Vincent Price hraje jako vždy s noblesou a vůbec nevadí, že skutečnému Hopkinsovi bylo v dané době pouze 27 let, zatímco Vincovi o třicet víc. Stejně tak konec filmového Witchfindera se značně liší od jeho historického předobrazu. __ Celkově mi tam chybělo větší napětí nebo temnější atmosféra, výrazných nebo povedených scén tam je také málo (paradoxně to jsou hlavně ty doplněné dodatečně). Na druhou stranu se mi líbila hudba a krajina, ve které se film odehrával. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nudný exploatačný historický film (v žiadnom prípade horor) s ako vždy charizmatickým Vincentom Pricom. Príbeh je inšpirovaný skutočným lovcom čarodejníc, napriek tomu sa zameriava len na jeden prípad, ktorý je pravdaže od podstaty vykonštruovaný a nie je tam ani náznak pochybnosti, žeby obvinený kňaz mal čosi dočinenia s diablom. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet činil 100,000 liber. (Chatterer)
  • Film je založen na novele "Witchfinder General" od Ronalda Bassetta. (Chatterer)
  • V čase 1:16:14, když vedou Richarda Marshalla (Ian Ogilvy) a Saru (Hilary Heath) po zatčení do vězení v hradu do suterénu, je na zdi vlevo jasně vidět několik kabelů stažených páskami. (mira.l)

Související novinky

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

19.05.2019

Dva oceňovaní filmoví tvůrci John Hillcoat (Cesta, Triple 9) a Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) oznámili spolupráci, které by teď měl věnovat pozornost nejspíš každý hororový fanoušek. Natočí… (více)

Reklama

Reklama