Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane chabé. Ritchieovka bez Ritchieho videoklipovej zábavnosti a úderných postáv. Hrdinovia tohto filmu sú zaujímaví len tým, akí sú nesympatickí a nudní (jediný, kto tu má trochu šťavy, je Gleeson). Halda prázdnych kecov, ktoré majú dodať akože nejakú inú, možno osudovú atmosféru, ale zúfalo to nefunguje. Má to hodinu dvadsať, ale už v polovici som mal dojem, že som videl celú sezónu nejakého nevydareného bulšitu z írskeho podsvetia. Nebrať. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Michael McCrea (Cillian Murphy) udělal svého času chybu, když si od místního vládce podsvětí Darren Perriera (Brendan Gleeson) půjčil spoustu peněz, které ale nemá jak vrátit. Když na něj Perrier pošle své zabijáky, podaří se mu za pomoci své sousedky Brendy (Jodie Whittaker) a svého otce Jima (Jim Broadbent) jednoho ze zabijáků zabít, čímž Perriera naštve mnohem víc. Z honby za penězi se rázem stane osobní věc, a všichni Perrierovi poskoci se předhánějí kdo Michaela a jeho přátele dopadne dřív ... Irské filmy docela můžu - marně si vzpomínám, jestli jsem viděl nějaký, který by mi nesedl? Navíc když hlavní roli dostane jeden z mých dlouhodobě nejoblíbenějších herců, Cillian Murphy, nemohu být zklamán. Perfektní mix dramata, černého (anglického) humoru, elegantní vyřešení celé zápletky (nikdy se neser do pejskařů), výborní herci - kromě již zmiňovaného Cilliana Murphyho mne hlavně překvapil Jim Broadbent (v krátké době je to druhý film s ním, který se mi dostal do rukou - úplně rozdílná, role, a obě perfektně zahrané), prostě balada pro divákovo oko... ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Slabý, nijak originální film, který má to štěstí, že získal solidní obsazení. Nicméně jediný vážně výrazný človíček z téhle party je Jim Broadbent, který svého "nespícího" Jima zahrál na vyvážené komediálně-dramatické úrovni, což se ostatním moc nedaří (především Murphy je tu za vážného, zdeptaného týpka). Tahle story peněz, psů a homosexuálních gangsterů je někde na půli cesty mezi nezávislou irskou krimi-komedií a "vyprávěčkami" od Ritchieho. 50% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Uff. Na Febofestu jsem si během rozvláčného House of Mirth zablokoval záda a z Fresh Film Festu jsem si vybral taky dílko, které bych bez váhání oželel. Úplně zbytečný film, který až nápadně připomíná českou filmovou produkci posledních let (mírně ujetí hlavní hrdinové, příběh který baví snad jen scénárist, humor, u kterého se nezasmějete, údiv diváka nad tím, proč se tohle točilo). Cilliam Murphy musí rychle splatit dluh, do toho se nachomýtne jeho tatík a hezká sousedka, rozdávají se rány basebalovou pálkou, jakoby nic se střílejí lidi, štěkají bojoví psi, proběhne pár černohumorných hlášek i pár drsnějších scén a máme tu konec, jde se domů. Ale mělo nás s kamarádem varovat, že v Aeru bylo při vstupu skoro prázdno, měli jsme to otočit a jit na pivo hned. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Britskou, potažmo irskou produkci mám rád a taky mě prakticky nikdy nezklamala. Jsem rád, že tenhle film neni vyjímkou - sice by bylo ještě co vylepšovat, ale i tak jsem se při jeho sledování pěkně bavil. Vulgarismy, černý humor, akce a skvělý hlášky, to mě prostě baví. Škoda, že se o takovýhlech filmech více nemluví a tím pádem je nemá moc lidí šanci vidět. Abych trochu podpořil evropskou filmografii, dávám čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)

Reklama

Reklama