Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Defendorem se přímo nabízí. U něj jsem psal, že se jednalo o nejsympatičtější filmovou postavu roku a na tom si tvrám, navíc Super prohrává i ve vtipnosti. Tak či tak, konec byl opravdu extraprďácký. Jde poznat, že film točil hororový fanda, navíc s Tromáckými kořeny, minimálně na tom, jak si liboval v gore, na to že jde o komedii. Slušné. 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten film trpí hlavně tím, že od toho tématu lidi očekávají stylizovanou zábavu ve stylu Kick Ass nebo Defendora. Ono je to ale úplně jinak a celý film se veze na tak divné vlně, že divák netuší co si o tom má myslet... Stylizace vlastně chybí, ale nějáký velký reál to taky není. Není to vlastně komedie, ale(místy) je to vtipné. Je to o boji dobra proti zlu, ale skoro nic není černobílé. Frank je nesympatický břídil se kterým se neztotožníte, ale ve výsledku jeho motivaci chápete a fandíte mu. Zkrátka-je to hodně divnej biják, který ale má co říct a většinu se mu to i daří... PS: Ellen Page je rozkšná... ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"Shut up, crime!" Realistickí superhrdinovia z ľudu sú dnes v móde a nenápadná snímka Super nadviazala práve na vlnu, ktorej najvýznamnejšími predstaviteľmi sú Kick-Ass či Defendor. Super nie je natoľko komplexný a "cool" ako Kick-Ass a chýba mu Defendorova psychologická prepracovanosť, no je o to vtipnejší a drsnejší. A k tomu srší nehoráznym množstvom režijných nápadov, avšak v tej najrýdzejšej možnej podobe, až miestami pôsobí neotesane, akoby James Gunn bol filmárskym začiatočníkom. Preto približne prvé dve tretiny film Super pôsobí ako zábavná jednohubka s výborným obsadením za 3*, ale vo finále to blbnutie získa tie správne grády. Zanechalo to vo mne lepšie pocity, ako som čakal. (7/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Psychicky a mentálně narušený maník s vidinami, co se naprosto složí poté, co ho opustí zparchantělá manželka, feťačka a alkoholička, kvůli v kuse fakujícímu rádoby mafiózo. "Hrdinovi" jednou večer rupne v bedně a na základě toho někdo vymyslel tenhle film, který mi akorát připomínal skvělého Defendora, bohužel ale jen námětem poněkud mentálně pomalejšího běžného smrtelníka v rouše superhrdinském. Zbytek je totiž vrcholná nuda, na které nic nemění ani přítomnost zfetované zmalované Liv či vyšinuté Ellen v elasťácích, naopak vrcholně nesympatický hlavní hrdina celý film na hrbu neutáhne, a to už jen pro tu drobnost, že hrb nemá. ~~~ Iracionální Defendorovská stupidní vykrádačka. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Původně jsem sem chtěl napsat pouze sonet na Ellen Page, ale rozhodl jsem se, že ji sbalim někde jinde na svoje zelený oči a donebevolající charisma. Super je přesně ta škatulka debilní až vtipný, oslava nevkusu (James Gunn koneckonců kopal za TROMu) a nakládání s rozpočtem, kterýmu se ani rozpočet řikat nedá. Cena za spícího producenta a podpory studií, který jsou spíš rádi, že pod nima někdo točí filmy, než aby řešili jaký, je naprostá nepředvídatelnost a amorálnost dláždící dobré úmysly. Super je dítě Kick-Ass, ale vítězí tam, kde rodiče nervozně přešlapávali - v konci, který tento film posunul na pět hvězd. A ano, ten film skutečně nemá koncepci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Libby (Ellen Page) ve filmu zmínila, že je jí 22 let. Stejným věkem se v době natáčení mohla pyšnit i její představitelka. (KajusaK)

Reklama

Reklama