Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

swamp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podhodnocený snímek!!! Super je prostě super, a i když místy trochu pokulhává, je tento anti-anti-hrdinský snímek tak krásně nekorektní (že by uživatelé ČSFD byli tak konzervativní?!), až jsem místy nechtěl věřit tomu, co vidím (nebudu spoilerovat). Rainn Wilson je echt loser a Ellen Page tady je naprosto cáklá - nemám co dodat. "'Whoa, what are those?' 'I'm not sure if I'm doing it right. If I am.. bombs.'" ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Cože? Tohle bylo naprosto neuvěřitelnej a nečekanej zážitek. Ano, není to tak famózní jako Defendor, ale pořád je to zatraceně skvělé. "Super" kope blockbustery do hlav a směje se jim. Originalitu plive sem a pak tam. Byl jsem unavenej ze všech letošních velkých filmů a na Super jsem narazil poměrně náhodou. Tohle je nejlepší film Ellen Page. Bez debat. Na druhou stranu vidím, co dalšího James Gunn vytvořil a o to víc si vážím, že alespoň jednou to vyšlo perfektně. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

V začátku a do první půle se to tváří jako komedie na téma ňouma od vedle si spíchne kostým a hraje si na superhrdinu. S nástupem Ellen Page dostane v druhé půli (doslova) film plošší rozměr. Dostane se pak vážnější dívání na počínání hrdiny. Ke konci se na můj vkus akce až moc brutálně snažila dohánět ztracené tempo. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Defendorem se přímo nabízí. U něj jsem psal, že se jednalo o nejsympatičtější filmovou postavu roku a na tom si tvrám, navíc Super prohrává i ve vtipnosti. Tak či tak, konec byl opravdu extraprďácký. Jde poznat, že film točil hororový fanda, navíc s Tromáckými kořeny, minimálně na tom, jak si liboval v gore, na to že jde o komedii. Slušné. 65% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu jako v Kick-Ass se hrdina "loser" rozhodne hrát si na hrdinu, protože mu parchant (dealer) přebral ženu. A tak začne potírat zločin. Ale narozdíl od Kick-Ass je dospělý a nemá za zády Cage a Chloeë Moretz s různýma udělátkama. Na film jsem se těšil, kvůli Liv Tyler (ve filmu má spíš vedlejší roli a není moc vidět) a Ellen Page, která je zase hodně slyšet, je jak utržená z řetězu a tím nejlepším z celého snímku. Na Kick-Ass to zdeleka nemá; ale aspoň je místy dobrá muzika, která dodává filmu spád a posouvá akční pasáže o chlup výš. # příběh 4 | hudba 7 | humor 5 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)
  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)

Reklama

Reklama