Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovně schovaný a lehce přehlédnutelný film, kterého zastíňuje známější Kick Ass. Ono se film nese na podobné vlně akorát s nižším rozpočtem a s menšími ambicemi, ale krví a černým humorem se zde naštěstí nešetří, takže tahle ulítlá komixovka s Looserským herem, který má v životě pouze dvě krásné vzpomínky a to jak se oženil a dal směr policejnímu důstojníkovi o podezřelém:D mě příjemně bavila. 75% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zajímavé propojení filmu a reálného života. Hlavní hrdina snímku nabyl dojmu, že kostým dělá superhrdinu, zatímco herečka ve vedlejší roli se dnes domnívá, že příslušnost k tomu či onomu pohlaví je věcí volby bez ohledu na vybavení. Z tohoto úvodního souvětí vyplývá, že jak hlavní hrdina tak i ona herečka na tom po psychické stránce nebyli respektive nejsou úplně nejlépe a že trapně a zpátečnicky neuznávám více jak dvě pohlaví. Ale k filmu. Frank byl člověkem, kterého bych raději nechtěl nikdy potkat, Libby byla jasným psychopatem a skutečnou kladnou postavu, aby tady člověk hledal za jasného dne se svíčkou, ale celá ta tragikomická záležitost mě dokázala poměrně slušně pobavit. Trochu mi tady vadilo obsazení ženských postav, protože, kromě v té době budoucího mutanta, ve filmu vystupovala i Liv Tyler, a přestože o ní nemůžu říct, že by nebyla hezká, něco mě na ní vždy odpuzovalo. Nevím čím to je, prostě mám k některým lidem vrozenou nechuť, a s tím prostě nehnu. Snímek jako takový mě každopádně dokázal pobavit, taky mě ale přivedl k dost neveselým úvahám (obojí hodnotím kladně), takže jsem sice nebyl nadšený, ale spokojenost se dostavila. / Poučení: Nenech se ovládnout představami. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ellen Page má většinou zajímavý role. Ovšem Boltie... ta se tomu teda vymyká. Ani Karmínovej blesk mě nepřesvědčil o tom,proč se chová jako postiženej. A tak oceňuji především obsazení Kirka z Gilmorek, který mě s čírem fakt překvapil. Překvapila mě i míra nechutnosti (zvratky v záchodě, kousky těl, krev, krev a krev) a sexu. Od podobnýho žánru bych čekala víc náznaku a méně doslovně vyřčeného. Film Super není špatnej, ale rozhodně není Super. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když vyšlo Kick-Ass popravdě jsem čekal, že vznikne celá řada napodobitelů ale překvapivě jich bylo minimum (napadá mě jen Defendor) a kvalitou se mu vůbec nevyrovnali. "Super" je podobný ale zároveň jiný. Není tak zábavný, originální, propracovaný ani tak odvázaný a dobře zahraný ale rozhodně je zajímavý. Bohužel mu však chybí ona "coolovost" a popravdě postavy nejsou moc zajímavé ani zábavné aby dokázaly pobavit a nebo se jim dalo fandit. Vznikl tedy film, který je neobvyklý a občas docela zábavný ale žádné překvapení (jako v případě Kick-Ass) se nekoná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť Ellen Page, ktorá je v tomto filme absolútnym zázrakom by to bol skutočne mizerný film. Na môj vkus je asi trošku moc naturálny (najmä v posledných 15 minútach) a občas mám pocit, že mohol trošku z toho ubrať. Myšlienka je fajn, herecké výkony nič zaujímavé (s výnimkou Ellen Page), príbeh nič moc, a jediné čo ešte dvíha tento film je záverečné rozuzlenie, ktoré je skutočne pekným zakončením. Inak si však myslím, že bude lepšie ak to nebudete ani pozerať. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Po filmu Slimák (2006) a seriálu PG Porn (od r. 2008) se jedná již o třetí spolupráci herce Nathana Filliona a režiséra Jamese Gunna. (Lorge)
  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)

Reklama

Reklama