Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Aky 

všechny recenze uživatele

Vězeňských dramat je tolik, že by si jeden řekl, že další vidět nepotřebuje. Ale Cela 211 přichází se zcela originálním počátečním nápadem, který je pak stejně originálně a překvapivě rozvíjen v dalších minutách. Drsní herci, drsná atmosféra, ale současně spousta předem zpočátku těžko představitelných a přitom logických a pochopitelných emocí. Celkovému výsledku velmi pomáhá exhibice pánů Luis Tosara, Alberto Ammanna, ovšem i Marta Etura, byť co do minut na plátně zdánlivě okrajová, je skvělá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z basového podžánru určite tá kvalitnejšia polovica sorty. Obsahovo plná nápaditých myšlienok, charizmatických postáv a neúnosného prísunu napätia. Jediná väčšia výtka smeruje k postoju režiséra, že práve basmani boli zväčša tí dobrí, a že politické machinácie sú horšie svinstvo než surová prirodzenosť človeka. Negatíva oboch strán mohol mierne zarovnať. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední 1⁄4 je vice než solidní. Jakmile se věci dají pořádně do pohybu a začne se objevovat nějaké to drámko, tak tento snímek vážně umí být fajn. Bohužel navození té správné atmosféry trvá právě 3⁄4 filmu, a to je nehezky dlouhá doba. Většinu stopáže se tedy žvatlá španělsky a pranic zajímavého se neděje. I když jsem opravdu nenáročný divák, kterému se tvůrci zavděčí ledasčím, tak tentokrát se to v mých očích s úspěchem nesetkalo. Nezaujal mě ani příběh a už vůbec ne zúčastněné postavy. Docela mě zarazilo například to, že si ten vedoucí plešárd zvolil za pravou ruku člověka, kterého viděl poprvé v den vzpoury. Takový člověk by to v životě na nejrespektovanějšího vězně nikdy nedotáhl, a to dokonce ani mezi partou totálních dementů, která nám byla představena. Vidím to opravdu maximálně na dvě hvězdy za solidní finále. Drtivá většina filmu však byla v mých očích naprostá bída. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Někdo by si mohl říct další vězeňské drama, ale že toto bude jiné, prozradil už jeho původ. Strhující snímek, který na nic nečeká a pouští se do gradujícího děje mříže nemříže. Žádné nelogičnosti nebo šťastné konce, připravte se na bandu necenzurovaných, krvežíznivých vězňů, pár rukojmí a hlavně...žádné slitování. Cela 211 Vás vítá, račte vstoupit a vězte, že na konci vyváznete s bodcem v zádech nebo alespoň bez ucha. Nejlepší soundtrack z filmu 80% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama