Reklama

Reklama

Mizerové navždy

  • USA Bad Boys for Life (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (600)

tron 

všechny recenze uživatele

„Blbo si to hodil!“ Parádna jazda, ktorá má síce až dve hodiny, ale pravdupovediac je natoľko dobrá, chytľavá a zábavná, že by ste v pohode brali 30 minút navyše (a 10 potitulkových scén viac). Akcia je dobrá. Dokonca veľmi dobrá. Síce mohla byť ešte o štipku lepšia. A občas obsahuje divný strih. No každopádne je určite lepšia, než som čakal. A možno je nakoniec aj fajn, že jej otcom nie je Bay, ale nové režisérske duo, ktoré ju (ako poznám Baya) poňalo predsa len trochu inak. Kľudnejšie? Prehľadnejšie? Akcia odsýpa, je dynamická a plná originálnych nápadov. Nestrácajú sa v nej charaktery hrdinov, ale miestami ju práveže skôr dopĺňajú a posúvajú dopredu (čo v akčnom žánri nie je pravidlom). Na Martinovi Lawrenceovi je (najmä vo finále) vidieť, že režiséri, kameraman a strihači mali čo robiť, aby ho adekvátne zakomponovali do mozaiky (predsa len to proste nie je a nikdy nebol akčný herec s dobrou kondičkou, na rozdiel od Smitha). Ale dá sa to prekúsnuť. Vlastne je svojou neschopnosťou paradoxne sympatický (v zmysle, že sa nehrá na niečo, na čo nemá a nikdy nemal). Skvelou správou je, že trojka parádne odsýpa nielen v akcii, ale aj v dialógoch. Jasné, dôjde čas i na machrovanie, hlášky, chémiu a vzájomné doberanie sa a podpichovanie. Sme predsa v buddy movie (resp. skôr v tímovke?). Ale ja teraz vravím o normálnych dialógoch, kedy sa hlavní hrdinovia psychologicky posúvajú dopredu, menia sa a prestávajú z nich byť akčné figúrky a začínajú sa stávať uveriteľnými hrdinami z mäsa a kostí. Joe Pantoliano výborný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie som vôbec fanúšik akčňákov. Sústredil som sa skôr na humor, ale tých vtipných scén tu bolo naozaj málo. Ale určite by som dvojicu, ktorá spolu hrala v podstate už pred 20 rokmi neoznačil ako užívateľ kohaku: "Špatnej film s nefunkční dvojkou." Pokiaľ Lawrence so Smithom nie sú funkční, tak kto potom? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Na trojku dobrý, spousta akce, oblíbená hláškující dvojka, byť to tentokrát tolik nefunguje a sem tam nějakej ten cool slow motion akční záběr, ale Bayova dvojka byla přece jenom trochu jinde, chybí tomu takovej ten wow efekt a nedokáže to ze sebe vymáčknou velkolepost. Navíc zápletka a vyvrcholení je celkem trapas, nicméně sérii třetí díl rozhodně neuráží a baví to. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Michael Bay je v současnosti už tak urvaný ze řetězu, že je jenom dobře že po něm jeho erbovní sérii přebrali jiní - talent od boha na orgasmické kamerové jízdy tak velký nemají, ale napodobovat zvládají velice slušně, některé záběry jsou tu zatraceně cool a akce odsýpá výborně i při menším rozpočtu než tehdy BB2. Paradoxně jediné co to trochu kazí jsou občas až příliš očividné digitální kamery a lacinější nasvícení, ten pravý smooth filmový look vypadá jinak. V čem Baye bez problémů překonají je příběh a rozvíjení vztahu hlavních postav, a humor i s odkazy na staré díly. Přiznejme si to, Bay ty scénáře nikdy neměl moc dobré (krom Skály, Skála je dokonalá). 8/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ikonická buddy série "Smrtonosná zbraň" se ve svém stařeckém srazu po letech alias čtvrtém díle vydala cestou sitcomu, neboli televizního žánru pro střední generaci. "Mizerové" s o dekádu ještě staršími protagonisty jdou rovnou cestou hlavního seniorského žánru soap opery. Ale na druhou stranu si jsou toho plně vědomi, což filmu přidává potřebnou nadsázku. A na druhou stranu paradoxně právě přemrštěné telenovelové momenty kýčovitého melodramatu zůstanou v paměti déle než snaživě realizované akční sekvence, kterým nohy podráží potřeba digitálně naklíčovat nemohoucí hvězdy do sekvencí s fyzicky zdatnou omladinou. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Okrem Atlanty pracovali filmári aj v Miami a v mexických mestách Yautepec a Naucalpan, ktoré ležia vo vnútrozemí Mexika, neďaleko metropoly Mexico City. (MikaelSVK)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama