Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (606)

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říci, že něco vtipné ve filmu skutečně bylo, ale to se snad podaří každému idiotu. Prostě jen další politicky korektní, nezajímavý a naprosto zpackaný remake velkofilmu. Nelíbí se mi jak zde tvůrci znásilnili nejen klasiku Krotitelů Duchů, ale také mého oblíbeného herce Chrise Hemswortha a udělali z něj natvrdlého ubohého ňoumu. Až se divím, že jsem film dokoukal do konce. Nicméně mi při sledování bylo místy trapně i za herce samotné. Jak se tohle vůbec mohlo dostat ven? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem jak to ohodnotiť, ani jak sa k tomu postaviť. Niečo áno, niečo nie; každopádne som sklamaný, nakoľko je to najslabšia Feigova komédia. Po fantasy stránke ok, triky sú vynikajúce, všetky tie Ghostbusters trademarky rozhodne potešia (či už ide o auto, zbrane, alebo príšery). Dejová línia s Garciom má tiež niečo do seba, keby fungovala vo väčšej miere, namiesto len plnenia úlohy v podstate stále toho istého putovného vtipu. Cameá úplne zbytočné, vystrihnuté scény (pozeral som extended verziu) nezaujímavé. Chémia medzi ústrednými herečkami by ešte ako tak vychádzala, ale Ony štyri ako akčné hrdinky nesedia a to ani v satirickom zmysle. Omnoho lepšie boli úvodné scény bez kostýmov, s rovnakými charaktermi. Ale čo je najhoršie, je tam proste málo dobrých vtipov. Je tam celkovo málo vtipov. Zábava funguje na báze filmu pre celú rodinu, pričom využíva hlavne situačnej komiky vyplývajúcej z rozdielnosti charakterov, rovnako ako pôvodné filmy, ktoré ale obsahovali humoru viac. Tých pár fakt vydarených vtipov (hlavne výsmech hejterom, niekoľko stereotypových a sebeparodických) deti nedocenia, a naháňačky s prerastenými michelinkami zas neocenia dospelí; takže sa ponúka otázka, komu bol vlastne ten film určený? Celý čas vlastne sledujeme film pre decká, ktorý niekoľko komičiek neustále odľahčuje, pričom sa síce nedostanú na hranicu paródie aby to už bolo urážlivé, ale brať ktorúkoľvek scénu ako súčasť nejakého - ja neviem - neimprovizovaného filmového celku, sa nedá ani na sekundu. Je otázne do akej miery to bol úmysel. Každopádne, ten film neponúka veľa toho v čo som dúfal, a toho čo som bral ako nutné žánrové zlo zas ponúka až moc. Vlastne som si pri sledovaní viackrát spomenul na Sandlerove Pixels. Keď to poviem natvrdo; nové Ghostbusters neprekonávajú originál(y) ničím. Čo nahráva hejterom. Nenudil som sa, užil som si Wiigovú (Melissa sa držala prekvapivo na uzde) a schuti sa zasmial na Feigovom pokukávaní po tej mase ľudí, ktorú tak moc naštval, a tom, ako ich má hlboko. A ostatných asi tiež. Medzi 2 a 3*. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár docela vážných nedostatků a vyloženě likvidační postavy Holtzmanové, která celý film poslala svým působením naprosto do prdele, bylo by to i koukatelné pokračování nezapomenutelné legendy. Těžko říci, zda Kate hrála až tak blbě, nebo byla takto fatálně napsána její nesnesitelná postava a režisér se rozhodl diváka umlátit svým neumem. To už se nedozvíme. Bohužel, tento film je příkladem toho, jak oprášená kvalitní značka, zakopávající v každém druhém záběru o své stvořitele, nutně nezaručuje úspěch. I přesto však musím říci, že to vcelku nebylo ani tak špatné, vlastně až překvapivě, a čekal jsem větší průser, když tam hraje i to nakynuté komediální herecké nemehlo. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu rozpačitý, také tomu napomohly málo lichotivé recenze, ale výsledek je více než dobrý. Ženská sestava není na škodu, i když se amíci s tím jen těžko smířili, mně to vůbec nevadilo. Hrátky s propojeností s minulými díly bylo milé a v konečném důsledku se mi chtěl dát dokonce plný počet. Lepší čtyři. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na hubatý female nářez, ale dostal jsem jenom středně oslizlý a totálně splasklý biják bez humoru, s přepáleným digi vizuálem a zoufale nevyužitým potenciálem. Nevím, proč zrovna Ghostbusters přišli Feigovi jako dobrá platforma pro diss machismu a misogynie, vždyť už originál vtipně nabourával kategorii mužského hrdinství. Když už ale chtěl podvracet, měl to aspoň udělat pořádně. Chris jako Barbie není vtipný ani první minutu a pokud to je hlubší koncept, tzn. má to divákovi ukázat, jak stereotypizace není zábavná, tak by mohl fungovat aspoň zbytek filmu. Ale nefunguje. Talentovaný cast spíš okatě pózuje, slapstickové fóry padají o kus vedle, napětí nikde a skoro všechny nápady jsou jenom špatně recyklovaný originál. Použití starých pardů je spíš rozpačité než inteligentní. Krotitelky postavily svou kampaň na hejtu a člověk by si přál, aby ten diss rozdmýchávaly i něčím lepším než jen naprostou ledabylostí a nulovým adrenalinem. Bohužel si jenom dokola nabíhají na vidle těch nejstereotypnějších keců o blběnách bez chlapa, co problémy řeší fistulí. P. S. Jestli bylo vyhození Chrisova tanečku fakt nejtěžším režijním rozhodnutím, má Paul docela sladkej život. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Po negativních ohlasech na trailer začala společnost Sony mazat negativní komentáře a obvinila kritiky z misogynie. (L_O_U_S)
  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama