Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 4

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (750)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $148,415,853Tržby Celosvetovo $321,887,208Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,819,546 //počet predaných kusov 664,916Tržby za predaj DVD v USA $51,006,145 //počet predaných kusov 3,242,267║ Tak tento rok 2010 prináša jednu animovanú lahôdku za druhou, DreamWorks potešili ako len mohli, veľmi príjemný film, ktorý baví, dramatizuje, šokuje, oči animačne poteší, pre mňa slasť a veľký konkurent pre Ja zloduch. Plus skvelý Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút som mal zmiešané pocity, ale paradoxne so smrťou hrdinského Metromana prišlo oživenie a postupne sa to už iba zlepšovalo. Dnešné animáky sú už do detailov premakané, takže v prvom rade musí zaujať príbeh a postavy. Sympatie k Megamozgu budú spočiatku kolísavé, ale neskôr vás dostane a budete mu fandiť. A čo by to bolo za rozprávku keby nezvíťazilo dobro, nie? Veľkolepé naháňačky a demolačné bitvy medzi mrakodrapmi sú výborné a po tejto akčnej stránke animák určite boduje najviac. Trochu humoru navyše by neuškodilo, ale rockovo-metalová pecka "Highway to hell od AC/DC mi to dokonale vynahradila a ten tradične záverečný M. Jackson pobaví tiež. Vydarená vec! 80%. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Milý animák, který je si hraje s komiksovými archetypy hrdiny a padoucha. Nápad je to originální, provedení už bohužel pokulhává (hlavně kvůli zbytečnému přívalu jinde už viděného, o čemž ostatně v jedné scéně zavtipkuje i hlavní ženská postavička). Celkově je to fajn film pro celou rodinu, ovšem žádná výhra v loterii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od natočení Shreka se neobjevil animák, který by tak systematicky parodoval popkulturu a ustálená výrobní schémata zábavního průmyslu. Zatímco ale Shrek parodoval tradiční disneyovky, tedy vycházel ze všeobecně známého světa pohádek, Megamysl ironizuje superhrdinské komiksy a jmenovitě Supermana, což je oblast, která poněkud zužuje jeho působení. Je ještě jeden zásadní rozdíl, Shrek byl plný účinných fórků a postav, mezi kterými si každý našel to své. Megamysl má základní kostru podstatně jednodušší a má i méně účinných gagů. Je to určitě chytrý film, ale to ještě neznamená nejzábavnější a komerčně nejprodejnější. Spíš naopak, jakkoli ho považuju za lepší než nedávno zhlédnutý kousek Já, padouch, a taky odvážnější, bude s největší pravděpodobností Padouch podstatně úspěšnější, protože je mnohem konvenčnější a méně náročný na přemýšlení. Megamysl, jakkoli má podobu klasického rodinného animáku, dokážou ocenit spíš ti starší, kteří můžou uplatnit nadhled a znalost žánru. Megamysl si střílí z žánrových konvencí, právě z těch, které Já, padouch striktně dodržuje. Zatímco starší Úžasňákovi komiksových hrdinů pouze využívali a vycházeli z nich, Megamysl s žánrem pracuje víc tvůrčím způsobem a obrací ho naruby. Celkový dojem: 75 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší než Já, padouch. Hudební složka potěší každého rockového fanouška. Zpočátku se mi to nezdálo, ale Megamind se může směle opřít o kvalitní scénář a Will Ferrell nečekaně nevadícího Willa Ferrella. Ten se vyvaroval většiny svých nejapností a za mikrofonem předvedl že dokáže utáhnout celý film. Oproti Padouchovi je Megamysl vyspělejší zábavou pro dospělé. Chválit bych mohl dlouho. Prostě 80% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama