Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Richard Harrah sa vydal nakrútiť dokumentárny film a zasadiť do toho akože zaujímavý príbeh. Takmer ako z Discovery Channel či Reality TV. Ken a Barbie sa majú veľmi radi, leč sú trošičku unudení, tak za svoju svadobnú cestu, na ktorú nezabudnú, si vybrali výlet do Grand Canyonu v sprievode s miestnym ochlastom. Patton je užvanený a otravný, Bailey je zúfalo necharizmatický (vizuálna kópia Jasona Patricka) a nudný, jedine Yvonne pôsobí ako tak prirodzene. Kopec nezmyselných žvástov v postupne nepohodlných podmienkach krásne drsnej prírody, pôsobivá kamera Nelsona Cragga a statická réžia, ktorá stavia príbeh v tak pôsobivej scénerii len na dialógoch. A kopírujúci záver tomu dal korunu, až sa mi natiskla otázka, či sa to celé netočilo len kvôli pointe, ktorá vyznie už nie absurdne šokujúco ale zúfalo komicky. Zbohom, Henry! ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Film založený pouze na hereckých výkonech, protože nic jiného nelze hodnotit. Příroda kolem kanonu taková je, tu už nikdo nezmění. Ještě štěstí, že Eion Bailey hlavní část filmu odležel v bolestech a moc nám toho neřekl, nebot poslouchat jeho je jako sedět u nedělní partie s Topolánkem. Zkrátka Yvonne to všechno uhrála sama, tak jak jí předhazuje její vlastní rozum. Ještě, že nezkoušela experimentovat. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo úžasné a pokud došlo na vypjaté situace, ať už šlo o průvodcovu nehodu, nebo vlčí ataky, má Canyon také něco do sebe. Problémem je, že podobných momentů tu příliš není a tak se po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Jasně, pokud by se něco podobného stalo, tak by to probíhalo přibližně takhle a rozhodně by nebyl každý metr cesty adrenalinovou záležitostí. Jenže film má primárně bavit a to se tady tolik nedaří. Další věcí je, že na Yvonne Strahovski se sice dobře dívá, ale po několika dnech bez jídla a vody je až podezřele ve formě a to vůbec neprospívalo stupňujícímu zoufalství, které by tady člověk čekal. Koukat se na to dá, ale celkově se jedná spíš o horší průměr. 40% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je,je,je,to byla ptákovina.Ještě snad začátek,kdy děj plynul,sice pozvolna,ale pořád se jakž-takž něco dělo,stál za povšimnutí,a scenérie tý divočiny byla vskutku úžasná,ale s příhodou na skále film zamrznul na jednom bodě,a musim říct že sem bojoval s dokoukáním jako nikdy.Opravdu ubíjející nuda,a i když sem čekal ještě o trochu absurdnější konec,tak hodnocení týhle pitominy nemůže bejt nijak vysoký.30%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Yvonne jsi kočička, měl jsem tě rád už v Chuckovi, umíš i solidně zahrát a Grand Canyon je nádherná přírodní scenérie. Jenže tenhle film je strašná hovadina. Pitomostí, co musí hlavní hrdinové udělat, situace a rozhodnutí jenž vyřeší špatně je tolik, že to až vykouzlí úsměv na tváři. Navíc kameraman umí snímat jen skály a Yvonne, jak dojde na akci je to slabé a i té je málo. Příliš dlouhých 102 minut, hvězdy jsou za krásku, místo a hudbu. Pár chce do Grandkaňonu, za každou cenu, že bude ale tak vysoká si asi nemysleli... 30% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama