Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Neošúchane úchvatné prostredie Grand Canyonu.Kvalitný survival kúsok.Niektoré scény boli také husté,až sa to miestami nedalo ustáť.Ale prečo preboha musí byť ťahúňom znova a opäť žena??!Asi preto,aby to bolo ešte viac bezvýchodiskové?Ked takto no dobre.Nenamietam.Zaslúžili si moju pozornosť po dobu plných 100 minút.Tento šťavnatý survival kúsok mi padol tak dobre ako dezert po nedeľňajšom obede.Veľmi dobrý celkový dojem kazí len ten samotný záver.SPOILER Tvorcovia nás ušetrili od toho čo by sa stalo ak by neprišla 911 a vlci si tým pádom neprišli na svoje.Škoda,ale aj tak to bolo dosť kruté. ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Tuhle tématiku mám rád, a tak se trochu rozepíšu, jak skvěle(?) jsem se u filmu bavil (to podstatné je v posledních čtyřech rádcích:)). Ne úplně špatný survival film na jedno použití s místy dementním scénářem (a tunou blbých keců), nad kterým jsem se ale aspoň i dobře pobavil, a proto využiji tento prostor na jeho menší rozbor. No kdo by nepohřbil mrtvého průvodce i s jediným nožem v partě? Co s jediným nožem...s jedinou užitečnou věcí...no ok, měli ještě sirky, k těm se ještě dostanu. Proč si v plném vyčerpání po dnech bez jídla/pití a po těžkém úrazu na zdraví nevybrat místo kusu pečeného kojota (i když by člověk bez vody neměl jíst, ale to neřeším, protože to není všeobecně známý fakt) radši žvejku? WTF? No, ony postavy byly celou dobu na ty žvýkačky nějak vysazené, to je taky pravda... když přišla řeč na žvýkačku poprvé, tak se tomu chlapíkovi snad zastavil celý svět, jak se mu při slově "žvýkačka" rozzářil celý obličej. Jedno se musí ale těm galánům nechat a to, jak byli šikovní v rozdělávání ohně jen s deseti sirkama, a to hned několikrát - jako fanoušek Survivoru si tuhle poznámku nemohu odpustit, protože vím, jaká je s americkýma měšťákama a rozděláváním ohně realita, a tady to bylo hotové science-fiction. S deseti sirkama by byl obdivuhodný výkon rozdělat oheň jednou, když už by k tomu nepotřebovali celou krabičku. V "rozboru" scén, nad kterými jsem se opravdu docela pobavil, bych snad mohl i pokračovat, ale bude stačit, když zůstanu u těchto perliček. V ohledu zmršeného scénáře a blbých keců je tento snímek tedy i k pobavení, takže má i jakousi přidanou, byť nechtěnou, hodnotu, když už si člověk uvědomí, jak na něj koukat. Nějaké drama taky bylo, ale nic nervydrásajícího, i když se to snažilo seč mohlo, stejně jako se snažila průměrná herecká dvojka tvořící nijak zajímavé charaktery. Ze začátku to aspoň táhl Will Patton, ale ten moc dlouho nevydržel. Pokud tedy člověk zrovna neujíždí na survival tématice, nad krásami kaňonů a Yvonne Strahovski, tak si může z mého hodnocení odečíst hvězdičku a tohle s klidem vynechat, obzvlášť pokud viděl 127Hours, potom je to úplná zbytečnost - ve filmu přišla řeč i na samotného Arona Ralstona = malé bezvýznamné plus. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Survival Thriller/Horor:..Který dokazuje, že vlci jsou skvělí záporáci Podobně, jako ve filmu:The Grey, Frozen. Bylo tam pár skvělých napínavých momentů,z kterých jsem měl husí kůži,ale Je mi líto jen té dlouhé stopáže.. Pak bych neměl problém zvednout do na 4*:) Nicméně jedná se o lepší průměr :) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kvůli Yvonne Strahovski by šel nejeden chlap až na konec světa, ale tenhle výlet do legendárního Grand Caynonu se moc nepovedl. Nejenže několik dramatických situací působí naopak směšně, ale místy to vypadá spíše jako dokument o divoké přírodě než jako dechberoucí thriller o přežití. A to je tak trochu podraz na diváka. Nemluvě o tom, že celý děj se dá celkem v pohodě předvídat na dlouhou dobu dopředu a závěr už asi nemohl být absurdnější. Škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama