Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepoviem nič nové, len, že Ben Affleck rastie v skvelého režiséra. Jeho Mesto je názorným príkladom, že aj na banálnej zápletke sa da vystavať poctivá, inteligentná a v akčných scénach aj dynamická kriminálka, hlavne ak sú k dispozícii zaujímavé charaktery a so žánrovým klišé sa narába citlivo. A aj napriek takmer maximálnej spokojnosti vo mne viac a viac doznieva pocit, že ide len o predzvesť niečoho väčšieho, s čím môže v budúcnosti Affleck - režisér vyrukovať. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jeden z nich mi povedal, že mám ísť, až kým na prstoch neucítim more. Bola to najdlhšia chôdza v mojom živote.“ MESTO je o dosť priamočiarejšie a jednoduchšie, ako Affleckov strhujúci režijný debut ZBOHOM BABY. Ale teší ma, že i „priemernejší“ film Bena Afflecka je stále úrovňou niekde úplne inde, ako filmy „vyštudovaných“ filmových režisérov, ktorí pracujú častokrát so stomiliónovými rozpočtami a oveľa slávnejšími hercami. U Afflecka stále nič nie je iba biele iba čierne, aj zlá postava môže urobiť dobrú vec, aj dobrá postava má slabosti. Jedinou vyloženou sviňou v MESTE je odpudivý „Kvetinár“, ale ten má len tri minúty. Inak ošarpaná pochmúrna bostonská štvrť Charlestown so všetkými svojimi deťmi, dobrými, zlými, chybujúcimi, zle sa rozhodujúcimi, rozhodujúcimi sa i dobre, ale často na to doplatiacimi viac, než ak by sa rozhodli zle. Affleck je rozmýšľajúci amatérsky psychológ a jeho postavy a dialógy sú také zaujímavé, že ma (oproti nim) nechali chladným aj občasné akčné vsuvky. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/triler/482-mesto-8o- ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když herec Slaine (Albert "Gloansy" Magloan) dospíval, pracoval na stadionu Fenway Park jako prodavač. Návrat do těchto míst popsal jako surreální. (Othello)
  • Adam Frawley (Jon Hamm) nosí hodinky značky Rolex GMT Master. (dyfur)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama