Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (110)

Magika82 

všechny recenze uživatele

Tady by se měli autoři Záhady Blairwitch, Exists či Paranormal activity učit, jak se dělá skutečně dobrý mysteriózní horror. Pomalý vláčný rozjezd, přiměřené tempo, vrcholný závěr. Být to takto pokaždé seřazeno i v ložnici, extází bych jásala. A že to museli Hollywoodu ukázat až Australané, za to hvězda jako bonus. Celově tedy: 75% a tím 4 hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lehce Laura Palmerovský příběh po australsku, který mě ale slušně strhl svou čistě dokumentární formou s velkým zastoupením tzv. talking heads a valnou částí celého příběhu vlastně jen zprostředkovaně odvyprávěného. A ač se celou dobu prakticky nic zajímavého a strhujícího neděje, funguje to, začnete se cítit trošku divně nepříjemně, nesví a to je přesně ta paráda. Velmi slušné vítězství (zajímavé) formy nad (ne zcela originálním) příběhem, tentokrát to ovšem velmi vítám, protože je to rána kladivem přímo na hlavičku. Ty závěrečně titulkové sekvence si film mohl klidně odpustit, jsou zbytečné a snad dokonce i celý ten dojem kazí. Ovšem hudba u těch titulků je parádní. Překvapivě zajímavý kousek. 3,5* ()

Reklama

navorski 

všechny recenze uživatele

Paradokument, námětem trochu podobný Městečku Twin Peaks, je místy lehce děsivý, jako celek ale až moc statický. S Blair Witch nebo Paranormal Activity se to vůbec nedá srovnávat, leda snad duchařskou tematikou. Formou to spíš připomíná takové ty televizní dokumenty, kde mluvící hlavy komentují možnost existence mimozemšťanů. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*EREKCIA VŠETKÝCH CHLPOV* Pre mňa sú horory o duchoch najdesivejšie, pretože veľmi často pôsobia vierohodne a na duchov sa dá veriť veľmi ľahko. Bojím sa menej predstavy rozpitvania monštrom ako je napríklad votrelec, ale predstava ducha stojaceho za mojim chrbtom je oveľa trýznivejšia (aj teraz som sa za seba pozrel). Mungo pôsobí priemerne, a to najmä svojej prvej polovičke, kde sa príbeh odohráva podľa zabehaného duchárskeho scenára. Ani napriek tomu nie je však vhodné film odpísať, keďže vo svojej druhej polovičke sa zrazu vydáva smerom, ktorý nik nečakal. Zisťujeme, že hlavná hrdinka mala nejedno tajomstvo a že všetko podstatné sa nestalo po jej smrti, ale práve naopak, pred ňou. A je to vskutku neočakávané. Verdikt v 1 vete: Priemerný film, ktorému dávam štvrtú hviezdičku najmä za videonahrávku z Alicinho mobilu, z ktorej som mal skutočnú husiu kožu a stoporené všetky chlpy na tele. 15.08.2010 ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si nezávisle na sobě, bez zjišťování jakýchkoli informací ve dvou dnech tři horory a třikrát se jednalo o dokumentární zpracování. Buď formou rozhovorů nebo přímo zúčastněné dokumentární kamery nebo mixem obojího. Nutno říct, že ani jeden nebyl špatný (The Bay, Evidence, Lake Mungo), ale málo kdy u mě tento žánr překročí hranci průměru. Lake Mungo je dobře natočené dokonce s pár okamžiky na husí kůži, ale už mi chybí nějaká ta akce a čisté záběry. Chápu, že je tohle nejlepší šance, jak natočit lacino slušný film a většinou i vstup do kariéry nových režisérů, ale nic se nesmí přehánět. 60 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)
  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)

Reklama

Reklama