Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal, jestli nám třeba ten spin-off nebude chítt vysvětlit něco z předchozích dílů... Ne, jenom tam nacpali postavy z minulých dílů (Katie, Micah, Ali, malá Katie a Kristi) a čekali,že to klapne. Ten film nepřinesl sérii nic a ještě se hloupě soustředí na její nejslabší část, což je ta čarodějnická. Paranormal Activity je o paranormální aktivitě, tak kde sakra byla? Jako jo aspoň to vedle PA4 nenudilo, ale špatný je to stejně. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se moc bál! Hned jak jsem viděl hlavní dvojici, měl jsem tak neuvěřitelný strach, že tu bude nějaká kravina! Celých dvacet minut jsem umíral nudou, ale pak se to stalo! Nejenom, že jsem viděl podivína, který byl čím dál tím divnější a divnější, ale hlavně jsem poznal nový rozměr nudy! Chcete ho poznat taky? Tak si pusťte tento film! SPOILER! Proč musí v každým dílu Paranormal Activity všichni umřít? Nemohl by to aspoň jeden přežít? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Po najhoršom – štvrtom diely série a pred regulárnym piatym prírastkom prišiel latinoamerický spin-off. A opäť to nie je žiadna sláva ako aj v prípade prvého japonského spin-offu, ktorý doprevádzal druhý diel série. Found footage forma mi síce vôbec nevadí, aj napriek snáď stovke značne amatérskych počinov, ktoré sa ročne vynoria. Stále sa v nich totiž dajú nájsť aj slušne hororovo funkčné kúsky. Nie som ani vyslovený odporca Paranormálnej série – prvý a tretí diel ma bavili, ale bohužiaľ to momentálne vychádza skôr tak, že séria za veľa nestojí. Značka Paranormal Activity je už dávno vyčerpaná a očakávať kto vie aké zázraky od nej snáď ani nie je možné. Neprekvapivo je na tom aj The Marked Ones rovnako. Jedná sa len o ďalšiu predvídateľnú záležitosť, ktorá omieľa už tisíc krát videnú tému posadnutia bez akéhokoľvek nápadu (to, že sa kamera mení zo statickej do ručnej teda za žiaden nápad nepovažujem!) alebo ozvláštnenia. Na rozdiel od takého tretieho dielu sa nesnaží o vôbec nič nové a prezentuje len otrepané „paranormálne“ klišé. Navyše to tento krát už nie je takmer ani v jednej minúte strašidelné a pokus o mytológiu je nanajvýš trápny. Už prvotné pokusy v tejto obyčajnej found footage sérii o budovanie akého hlbšieho, prepojeného príbehu boli len chabým výkrikom do tmy, ale pracovať s tým aj ďalšie časti bez akéhokoľvek posunu zaváňa scenáristickou bezradnosťou. Tie záverečné twisty, ktoré sprevádzajú všetky paranormálne sequely - celý čas točím samostatný film s inými hercami, v inom prostredí, avšak v záverečnej minúte dianie prepojím s predošlými Paranormálnymi Aktivitami bez vysvetlenia, prepojenia súvislosti alebo celkového zaradenia do jednotnej, prepracovanej mytológie – už začínajú byť maximálne otravné. Ani tu tomu nie je inak a tak v závere nasleduje napojenie na úplne prvý film, ktoré však OPÄŤ končí skôr než začne, vyvolá prísľub, že v ďalšom filme to do seba konečne zapadne, ale pritom je to len prosté naťahovanie diváka, na ktorom séria funguje už od roku 2010 a ani za 4 roky sa nikam neposunula. Napriek, na žáner pomerne objemnej stopáži som sa však výrazne nenudil a film ubehol prekvapivo dostatočne rýchlo. Bohužiaľ, ani výrazne nebavil a vôbec už nebál. Tá jedna Parapriemerná Aktivita za rok sa dá prežiť a už sa veľmi teším na sľubovaný 20. diel – The Paranormal Activity 20th: The Revealed Ones, kde sa možno aj dozvieme o čom to vlastne celé je. Podľa počtu: jedna Aktivita za rok to vychádza tak na rok 2029. Tak snáď to rýchlo zbehne. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: The Marked Ones je horší než první dva díly, srovnatelný s třetím a lepší než PA 4. Do tohoto dílu jsem šel s tím, že odpad bude téměř jasná volba. Změna herců a hlavně prostředí prospěla, protože díky aspoň malinké změně odpad dát nemohu. Do toho seznamování s Jesseho posedlostí bylo docela zábavné, i když velmi krátké. Dále atmosféra zhoustla a přišlo pár lekaček, které bych řadil někam do průměru. Tuto sérii "zatím" neodsoudím a budu s hodnocením mírný a uvidíme, co nabídne další zbytečný díl .. 4/10 = 44% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)
  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)

Reklama

Reklama