Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ble. Dosť strmý pád po vydarenej trojke. Mal som pri tom pocity ako nedávno pri GRAVE ENCOUNTERS 2: nápady vyschli, ostala rutina točená ČISTO pre prachy. Režiséri sa o žiadnu inováciu nepokúsili, žiadny poriadny nápad, atmosféra veľmi vlažná. Navyše je to mizerne napísané, postavy sú nijaké (hlavne rodičia) a ich správanie sa mnohokrát pohybuje na hranici demencie. Celkovo sa tento diel čo sa týka PA ako celku vôbec nikam neposúva. Staré známe "bububu" propriety ako rozkývaný luster či tresnutie dverami už neoslnia. To sa Toby fakt nezmôže na nič lepšie? Pritom miestami ukazuje, že na to má (viz. záver). Celú stopáž som sa modlil aby už prestal idiotsky posúvať stoličky a otvárať dvere a poriadne sa do toho oprel. Čo sa bohužiaľ nestalo. Normálne som z toho cítil, ako to tvorcovia robia čisto pre to, že "musia." Aspoň že obsadili do hlavnej úlohy roztomilú Kathryn Newton, ktorej pekná tvárička mi bránila schrupnúť si pri tom. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

PA4 nám představí tu nejstrašnější entitu s jakou jsme doposavad měli na filmových plátnech tu čest. Je velice tichá a nenápadná. Pro někoho snad ošklivá a děsivá. V pozemském světě však naprosto nepoužitelná, balancuje někde v limbu mezi skutečným a sakrálním světem. Je vychována v zemi vycházejícího slunce. Těžko ji označit mužským nebo ženským rodem, je zmutovaná, říkejme jí: To. Ano, tušíte správně dámy a pánové, piši tady o Toyotě Prius. Nenápadná a tichá, přesto smrtelně nebezpečná. Motor potichounku bzučí, pneumatiky s nízkým valivým odporem nevydávají téměř žádný hluk, její tvary jsou při potenciálním nárazu smrtelné. Dejte si na To bacha, jinými slovy doleva doprava doleva. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice režisérů Henry Joost a Ariel Schulman si třetím dílem přišli na opravdu slušné peníze a tak bylo zcela pochopitelné, že se rozhodli co nejdříve natočit další pokračování. Odpůrci této série (mezi ně víceméně patřím i já, protože na mě Paranormal Activity ani v jednom z předchozích dílů nějak výrazně nezapůsobily – snad jen právě trojka alespoň trochu ušla) však jejich nadšení moc nesdíleli. Osobně nechápu, co na těchto filmech tolik lidí vidí a že z takové „nicky“ dokázali vytřískat tak nehorázné prachy, ale tahle dnešní generace je vážně divná. Pořád jen samé filmy s komiksovými hrdiny, nekonečné seriály, stupidní reality show – jen shit za druhým až se mi z toho začíná zvedat žaludek. Někde v koutku duše jsem doufal, že by čtvrtý díl mohl opět pokročit směrem vpřed, co se samotného příběhu P. A. týče, ale scénárista si pro nás připravil takový guláš, že jako celek byl tento díl téměř nestravitelný. Sice jsem pochopil, o co tu šlo, ale nějaký výrazný posun v tom nevidím. Spíš jen další chaos, tvůrčí zmar a sázku na divákovu naivitu. Takže po drsnějším závěru trojky by jeden alespoň očekával další porci nadpřirozeného „teroru“, ale kromě jednoho spadlého lustru, skákajícího balónu a levitujícího nože se téměř ničeho nedočkáme. Musíme si tak počkat na zhruba závěrečnou čtvrthodinku, která už toho však moc nezachránila. Bída, bída, nuda a zas nuda – tak asi takto bych charakterizoval tento díl. Když k tomu připočítám i docela slabé herecké výkony, bylo téměř vymalováno. Od odpadního hodnocení čtyřku zachránila finální pasáž s posednutou hrdinkou předchozích dílů Katie a její naháněčka s Alex v domě. Alespoň v těchto chvílích jsem pocítil mírné zlepšení atmosféry, ale jinak vážně nic moc. Co se kvality týče, viděl bych to na úplně stejnou úroveň jako dost sterilní jedničku. 30% ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Film ako taký nie je zlý ... pre toho, kto nevidel predchádzajúce časti, alebo možno len jednu. Pretože fanúšikovi série alebo zasvätenému divákovi je stále tá istá obohraná pieseň. Áno, príbeh je zvládnutý dobre, sú v ňom prichystané celkom slušné ľakačky, herci hrajú sympaticky. Ale stále sa vezieme v rovnakých stopách ako v minulých dieloch. Vo filme mi chýbalo niečo nové, čo ho "osvieži", prípade šokuje a posunie ďalej, ale dostal som iba priemerný zážitok. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 50. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama