Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyprávění ze současného Německa paralelně sleduje osudy dvou lidí – Christophera, který navázal zvláštní vztah s mladou vietnamskou dívkou, již zachránil před kuplíři ze Saigonu, a policejní vyšetřovatelky, kterou před lety opustil manžel a ona se teprve nyní dozvídá důvody jeho jednání. Tito dva se setkávají, když je Christopher obviněn z vraždy. Postupně si vyprávějí své příběhy a divák spolu s nimi odhaluje dávná i současná tajemství. Ponurý příběh doplňuje celkově depresivní atmosféra prostředí – starý neuklizený byt, sterilní vyšetřovna či opuštěná chata hluboko v lesích. Mysteriózní film nikoho nesoudí a bez přílišné sentimentality ukazuje příběhy dvou lidí, kteří se dostali do složité životní situace. (Zuzitto)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

emma53 

všechny recenze uživatele

Mohl to být skutečně velmi emotivní a silný zážitek, protože námět sám o sobě byl skvělý. Ovšem celé zpracování silně pokulhávalo a naprostá absurdnost až neuvěřitelnost některých scén s mnohdy nesmyslnými dialogy to celé zazdila. Jedině snad výborný herecký výkon sice v téměř stále podroušeném stavu Corinny Harfouch stojí za zmínku. Velká škoda a ty tři horší hvězdy jsou hlavně za ten námět a vizuál, jinak bych šla ještě níž. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Lahudka na zaver Febiofestu, silny pribeh s charismatickymi herci a prekvapivym rozuzlenim. Mlady nemecky film v poslednich letech zaziva obrovskou obrodu a tento snimek je toho dalsim dukazem. Dekuji a jen tak dale. ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Toto je film, kterému škatulka "drama" opravdu svědčí. Těžké depresivní a ne příliš uvěřitelné osudy nešťastných lidí, kterí se špatně zamilovali, nebo osudové nedorozumění zcela změnilo jejich život. Co je na filmu dobré: herecké výkony, absence melodramatických gest. Co je na filmu špatné: nepravděpodobnost, nepochopitelnost jednání hlavních postav, nejasný konec a vyznění a hlavně skutečnost, že postavy jsou vesměs nesympatické a divák se s nimi nemůže ani ztotožnit, ani jim držet palce. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetci sa išli posrať z jednej šikmookej adolescentky a keby tá puča (policajtka) nebola celý film na šrot a on sa aspoň dvadsať razy nesklátil na zem, tak by tej iritujúcej nudy mohlo byť kľudne o 45 minút menej! ()

arie 

všechny recenze uživatele

Obraz jedincov, ktorých duša prežíva v temnotách odpudivej stoky. Akýkoľvek pokus o útek sa javí ako nezmyselný, akýkoľvek náznak citu sa končí ako prelud blázna, ktorý uveril svojej naivite. V temnote sa ale prchavo objavuje nebadateľný záblesk svetla, ktorý môže pre stratencov predstavovať poslednú nádej na dosiahnutie relatívneho šťastia. Jeho slabá žiara však môže kedykoľvek vyhasnúť. Ťaživou depresiou prešpikovaný príbeh o osude ľudí, ktorých mizernú realitu prepojila náhoda, poňali nemeckí tvorcovia frontálnym útokom na divákove emócie. Nezriedkavé iracionálne konanie postáv a až násilné lipnutie na dramatizácii príbehu však výrazne redukujú výpovednú hodnotu snímky. Fascinujúca Corinna Harfouch je vo svojom hereckom koncerte hnaná do extrémov, v ktorých jej postava hraničí až s karikatúrou. Celkové vyznenie filmu sa tak rozplýva v zbytočnej hre na efekt, po ktorej zostáva len niekoľko konvenčných pejoratív adresovaných beštii v ľudskej koži. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama