Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

bartias 

všechny recenze uživatele

Takové filmy už se dneska netočí. Tom Hanks sází na svou oblibu a přitažlivost Julie Roberts, která má i ve čtyřiačtyřiceti pořád pěkné nohy. Zatímco první je od začátku do konce za milého ňoumu, druhá předvádí nečekaně zábavnou sérii nejrůznějších šklebů a znechucených výrazů. Hanks režisér, scénárista a producent se s krizí vyrovnává pohádkovým způsobem. Doba je zlá, ale pořád se na ni dá aplikovat starý dobrý Hollywoodský vzorec. Zlomyslní jsou potrestáni, snaha se cení, dobrý soused má starost a kdo se místo práce dívá na porno, dostane za vyučenou. George Takei z původního Star Treku v roli svérázného profesora ekonomie je skvělým zpestřením. Je to zábava. Ze začátku dokonce hodně osvěžující - dějově i tím, jak je natočená. Škoda, že posledních patnáct dvacet minut už jsme dávno viděli jinde. 7/10 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Slaďoučkou komediální romantiku nemusím. Tady bych se zařazením drama malinko nesouhlasil, ale aspoň začátek filmu se tak tváří, tak proč ne. Mimo to, malé náznaky dramatu jsou i dále, ale spíš bych to viděl na klasické romantika/komedie. I když klasickou! Tady bych měl hned nějaké rozdíly a to velmi kladné od tohoto zatuchlého žánru, který je tak možná pro náctileté puberťačky a ty o fous vážnější pro naivní ženy středních let. Ty řečené odchylky od zavedených klišé jsou hned na začátek obě hlavní postavy. Tom Hanks a Julia Roberts jsou tady bezvadní. T. Hanks se svou nevinnou tvářičkou může hrát celkem cokoliv, i tady z něj vyzařuje rozvážný klid a přirozeně spravedlivá povaha. Julia Roberts mi tu naopak připadá více éterická než v jiných rolích a její výkon mne mile překvapil. Celý příběh je pak brán v trochu jiném duchu a romantické pasáže jsou spíše latentní v porovnání s konkurenčními filmy podobného ražení. Z toho všeho pak sálá o něco víc inteligence, rozvážnosti a “reálnosti“ lidského života. Dobrý byl i výběr písní a tak i soundtrack určitě stojí za zvážení a poslech. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Nepodarilo sa..Jedna veľká zbytočná hlúposť.Kto čakal romantické,počiatočné iskrenie,blesky v očiach a výboj (tak ako to už v láske chodí) medzi dvoma zaľúbencami,...nedočkal sa. A nezachránilo to ani hviezdne obsadenie Roberts a Hanks na čele.Postavenie učiteľa a žiaka by bolo v tomto prípade zaujímavejšie,ak by žiak bol v pozícii mladučkého zajačika so skúsenou učiteľkou.Dodalo by to snímke dávku kontroverznosti.No nič,budem musieť sa pozrieť po niečom inom.Sklamanie 20 - 30 % ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál Larry Crowne, což je hlavní mužská postava. Česká distribuce Moje krásná učitelka. Přemýšlím zda má smysl ještě něco dodávat. Tom Hanks je tak strašně korektní, že to až nas*re. Julia Roberts opět herečka, které tentokrát nechybí šarm, ale mě se prostě vzhledově nelíbí. Za jediný světlý bod považuju přednášky doktora Matsutaniho. PS: Těsně před koncem jsem silně uvažoval, že filmu dám *. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno