Reklama

Reklama

Connected

všechny plakáty

Obsahy(1)

V postapokalyptické budoucnosti se po zpustošené planetě pohybují pouze lidé vybaveni dýchacími přístroji. Dva z nich, navzájem propojeni, se jednoho dne setkají s osamoceným chodcem. A slabost jednoho z nich zapřičiní konflikt, který jako by vypadl z klasického westernu. (DaUr)

Recenze (17)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pěkné, opravdu pěkné. S minimem peněz, s minimem zkušeností a možností natočila dvojice Jens Raunkjær Christensen a Jonas Drotner Mouritsen vynikající post-apo pohled do budoucna. Trefili dobrou délku, správně dávkovaný western, trochu smutné ironie o lidstvu, které se stejně jednou zničí a třešničkou na dortu budiž informace na oficiálních stránkách ohledně výroby, včetně vlivu "počítačových" triků na vzhled filmu a prostředí. Rozhodně po shlédnutí doporučuji prozkoumat oficiální stránky. Oficiální stránky včetně dostupného filmu ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní, postapokalyptický snímek. Takové téma se mi líbí, a v krátkých filmech zvlášť. Skvělé jak zpracování, tak atmosféra zdevastované a zpustlé země. Hezké, jak tvůrci dokázali v sedmi minutkách předvést velmi věrohodně a poutavě vizi o světu "po." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Neradostná budoucnost, vyprahlá pustina a dva putující muži, spojeni jak pupečními šňúrami hadicemi svých plynových masek. Dostatečný základ na to, aby se krátký post-apo film mohl i beze slov naplnit zajímavým příběhem s chytrou pointou a navíc ozvláštnit stylistickou vložkou záměrně evokující spaghetti westerny. Další důkaz že s talentem to jde i bez peněz, v čistě amatérských podmínkách. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Při sledování podobných kraťásků se mi na mysl téměř vždy vkrade Simona Stašová. "To muselo dát práce a přitom taková blbost, že ?" Ale přečetl jsem si jak se tvůrci s filmem mazlili, promýšleli a pilovali detaily a musím prostě smeknout klobouk, na filmu to vidět je, atmosféra dokonalá, triky neruší a jednoduchý příběh s ironizující pointou sedí v rámci svého žánru ( krátkometráž) jako prdel na hrnci. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé, příběhově mě to neoslovilo, ale určitě lepší 3. Další nehezká budoucnost :-)), protože bez kabelu ani ránu :o)! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté pokrytectví a také odplata za špatné činy co člověk napáchá. Ale sci-fi není má oblíbená parketa. Nebylo to ale vůbec tak špatné. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Být s někým spojen a na někoho odkázán zde nabývá nového významu. Brilantní postapokalyptická atmosféra v několika minutách. Doporučuji i odkaz od Djkoma na oficiální stránky snímku. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale jsem zvyklá na lepší kraťasy. Nějak jsem nepochopila, o čem to bylo, ale aspoň jsem mohla popustit uzdu fantazii. Člověk uniká před zkázou, jenže není sám, musí na druhého brát ohled, pomáhat mu, jinak by zemřeli oba, jenže on touží po svobodě, nechce se vázat. Když se mu to povede je asi tak na 2 vteřiny šťastný. Konec je prostý, všichni nakonec umřou. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem moc nepochopila. A nic mi to nedalo (možná se ale jen moc dívám na americké filmy, kde si všichni pomáhají a tak). Holt jsem zmlsaná. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

OK, treba uznať, že spracované je to pekne. Vôbec to nevyzerá ako nejaký amatérsky snímok. Čo však už nepatrí medzi silné stránky, je príbeh. Podľa mňa mohol byť dlhší, prípadne na začiatku mohlo byť vysvetlenie čo sa stalo a prečo sú tí dvaja ľudia spojení. Môžem iba predpokladať, že autori chceli vyjadriť istú myšlienku, napríklad, že ľudia nemajú byť sami a keď stratia svojich priateľov, stratia aj svoj život. No mňa to príliš neoslovilo. ()

SPDB 

všechny recenze uživatele

skvělé, touha po svobodě a odloučení od druhého způsobí zánik další variace na téma člověk není ostrov sám o sobě ()

Reklama

Reklama