Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle je velký špatný. Myslím, že ten film není ani pro kudlanky, ani pro fandy akčních věcí. Tohle je taková - přes veškeré závažné téma - cukrkandlová agitka. Když pak na konci vidíme skutečného Childerse a jeho ženu, tak rozhodně on s tím pupkem není žádný osvalený Butler, a ona není Michelle Monaghan. A tak je to tady se vším - nejdřív je Childers strašné prase, alkoholik, feťák, násilník a skoro vrah, ale najednou prozře (jak? proč? nevíme) a je strašný fanda do Ježíše, a když dělá na stavbě v Africe zželí se mu černošských dítek, které trpí tím, že co chvíli se tam objeví nějaký násilný režim, který za chvíli vystřídá jiný násilný režim, jenom zbraně mají všichni z USA, ale psst, to se nesmí říkat. Ale je povoleno dštít síru na ty rozcapené Amíky, kteří mají vilu a nechtějí dávat co chvíli pět tisíc dolarů na nový džíp (který stejně někdo brzy vyhodí do luftu). Navíc je to celé dost zmateně vyprávěné - jednu chvíli je chlap v Americe, v další jede v noci někde džípem, někdo někde po někom střílí, nevíte kdo po kom, ale ono je to ve výsledku jedno. Ta zrzavá humanitární pracovnice, to mě taky dostalo, když ji padouch majzne do hlavy a my vidíme, že ženská má černě nalakované nehty na nohou - ta tam v té Africe má asi záhul, když má čas na takové blbiny. Taky mě pobavilo, že ta zlosynova armáda se jmenuje Božího odporu, a kazatel taky hlásá Boha, tak to tam mají nějaké s tím Bohem evidentně hodně popletené. Btw, doporučuju český dokument Pod sluncem tma, kdyby někoho zajímala Afrika tak nějak jinak a bez příkras, bez citového vydírání malými, roztomiloučkými černoušky, které, když je přestanete dotovat a živit, jsou schopní vám ustřelit palici a všecho vám sebrat. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Přečetl sem si tu pár pseudohříšných komentu, které jak jinak to pořadně rozebrali od boží víry až po LRA. Sem rád, opravdu... opět sem o něco chytřejší, mamina bude na mě hrdá. Každopádně náboženský aktivista s kalašňikovem v ruce, mé oko už vzhledlo poměrně hodně konfesních snímku, které čmárali chcanky do písku no tady to jakýsi Sam vzal po svém. Američani sou opravdu tak zmagoření boží vírou, takže není se čemu divit. Proste správný US. občan sekne s drogama, chlastem a de pomáhat dětem do Afriky, co je na tom kur*a tak špatného? 6/10 ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 30 000 000 $ Otvárací Víkend: 45 130 $ (v 93 Kinách) Tržby USA: 538 690 $ Tržby SR: 15 962 $ Tržby ČR: 26 507 $ Tržby Celosvetovo: 1 104 633 $Slušný začiatok a rozbeh filmu,presvedčivo podané dôvody na pomoc a zároveň aj tzv.pomstu a boj proti IRL.No absolútne ma minula myšlienka boha a scény z kostola mi liezli na nervy .Nie preto že som ateista,nemám nič proti podobným myšlienkam a scénam vo filmoch.Lenže Foster to servíroval takým nelogickým a odpudivým spôsobom,že som sa s tým nemohol nijako stotožniť a tolerovať to ako súčasť potrebnú pre film.Keď dôjde na akciu,tak je to surové a uveriťeľné a nájde sa tu aj pár hnusných záberov a tých detí vám je dosť lúto.No ako celok to je iba čistý priemer,z malou myšlienkou navyše. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marc Forster, který se převážně soustředí na citlivá dramata (výjimku tvoří zatím poslední Bondovka) se rozhodl zpracovat silné téma těžkého života obyčejných občanů v Africe zmítané krvavými masakry, očima tvrdého motorkáře, který se díky jedné návštěvě kostela rozhodne v této nehostinné zemi a situaci postavit sirotčinec, zabít všechny zlé černochy a polemizovat o smyslu života. Zní to naivně a pateticky a takový je i celý film a výsledná režie, kterou Fosrster vyloženě nezvládá a dokazuje, že není takový talent, jak se původně zdálo. Příběh je patetický až hanba ale má tu výhodu, že se ohání titulem "podle skutečného příběhu", který si však tvůrci upravili k obrazu svému. Každopádně ani to film nezachrání a pro diváka tak zbude velkohubá, natahovaná nuda se špatnými herci, ještě horším scénářem a úplně nejhorší režií. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama