Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Mám dotaz k filmu IP MAN 3 a souboji IP MAN vs. Michael Gerard Tyson. Kdo myslíte, že by vyhrál, kdyby se nebojovalo na limit? Proč měl Tyson převahu nad IP MANEM? Jak by se ten souboj odvíjel dál? Pouštím si to stále dokola a připadá mi, že se Tyson ani moc nezadýchal. Nebo měl Ip Man proti těžké váze nějakou šanci?

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Prvý film bol výborný. Mal prepracovaný príbeh o legende, Ip Manovi. Scenár kvalitný, réžia pevná, celý film bol miestami napínavý, mal vyvážený podiel akcie a grandiózne finále. Rovnako tak druhý diel, ktorý ďalej odkrýva príbeh Ip Mana, jeho cestu z Fošanu, založenie školy. Rovnako tak mnoho akcie a napätia.

 

Filmy tohto typu by mali byť primárne o akcii. Avšak tento tretí diel je úplne odlišný od tých prvých dvoch. V prvom rade: oproti prvým dvom dielom, iný scenárista (nejaká žena!), ďalej, iný režisér. Celý film je v podstate romantický blábol, v ktorom vystupuje meno Ip Man. Akcie výrazne ubudlo na úkor nudných romantických (žvástových!) výlevných scénok. Klasika ľúbostný trojuholník. Akcia je tu len tak-tak, zrejme len kôli existencii prvých dvoch dielov. Nevadí, že Donnie Yen tu už nehrá, že je to v podstate prequel. Vadí mi tá presladenosť a nudné kvázi-romantické výlevy. Príbeh je nekonzistentný (načo je tam taký zdĺhavý začiatok v tej škole?). Prečo je také nutné dookola omieľať romantický trojuholník. Veď to celý film ako aj legendu Ip Mana degraduje. Navyše, ak je Ip Man taká legenda (ako v názve filmu), tak film má tú legendu upevňovať. Kde je vykreslenie ďalšieho tréningu Ip Mana, jeho postupné rozširovanie a popularizácia Wing-Chun? Kde je jeho tréning s Bruce Leem? Mohla byť vo filme aj napr. nejaká scéna z vojny s japoncami na fronte atď. Toto a podobne som ja čakal (vzhľadom k názvu).

 

Takže v skratke: Ip Man 3 je romantický blábol, hovorí síce o Ip Manovi, akcie je však pramálo.

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

Souhlas, hodně nepovedené - jak píše mike007, Čína zřejmě nemá dostatek herců, takže se tady mihnou herci, kteří v dílech s Donnie Yennem hráli úplně někoho jiného, dějově taky moc nenavazuje (Sammo Hung chce učit wing-chun od dětství, zatímco Donnie Yen se tomu bránil, bratr Ip Mana je v obou dílech taky úplně jiná postava...) a ten závěr je vysloveně trapný, pointa jak od Járy Cimmrmana...

mike007

mike007 (hodnocení, recenze)

Předchozí dva díly byly daleko lepší. Tohle byla opravdu slabota a vůbec mi nesedělo to herecké obsazení - herci z prvního a druhého dílu zde hrají úplně někoho jiného ... škoda :((

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Myslel jsem že bez "Donnie Yen" to nebude ten pravý Ip Man ale spletl jsem!! Příběh je zajímavý a akce je opět pořádná. Bojové scény jsou zde opět na jedničku!!

Reklama

Reklama