Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

teutates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som pozabudol práve na toto pokračovanie... prekvapila ma podobnosť hercov, menšia, ale predsa... Tak ako tu bolo už viackrát spomenuté, Donnie Yen tu nie je, čoš sa nahradiť ozaj nedá, ale aj napriek tomu ide o v celku slušný prológ, ktorý nerobí hambu predchodcom, ktoré nasadili laťku dostatočne vysoko... 8/10 ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit díl po díle, tak snad jen závěrem: byl jsem velmi překvapen, jak jsem se za těch zhruba pět hodin filmu dokázal sžít s asijským způsobem vyprávění příběhu a vůbec - kulturou. Nyní mi to přijde zajímavé víc než kdy jindy. Už za tento přínos čtyři * ... a pokud k tomu načtu neuvěřitelné souboje, vcelku přirozené a přesto téměř matrixovské (a to jsem to navíc viděl v ne zcela dobré grafice). První díl 9/10, druhý 8,5/10, třetí 8/10. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Prequel o Ip Manovi? Nápad možno zaujímavý, spracovanie už podstatne horšie. Romantická línia, ktorá tvorí podstatnú časť príbehu je podaná nudne a nezáživné, tá kvázi akčno-dramatická, ktorá sa rozbehla v poslednej polhodine mi zase pripadala ako nasilu vymyslená. Súboje sú, samozrejme, opäť nielen výborne nasnímané, ale aj choreograficky zaujímavé, no keďže sa väčšina z nich odohráva v "priateľskom duchu", chýba im akákoľvek gradácia. O záporákovi, o ktorom sa dozvieme, že je záporák až tesne pred koncom, je tiež asi škoda hovoriť. Zbytočný film, ktorý síce po technickej stránke vyzerá kompetentne, ale obsahovo je iba strašne nudnou vatou. 45 % ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

S rozumným očekáváním jsem pokořil tento Ip Man-ovský kousek, kterých vyrostlo nedávno jak hub po dešti. Dostal jsem sice zajímavou akci, ale také ničím nadprůměrný film. Téma je široké, zpracování velmi kostnaté, serióznější vyznění ruší souboje. Některé jsou velmi naturalistické, jiné dost ala Tygr a Drak. celkem zvláštně pojatá zápletka, kde nic nepřekvapí s vyčpělým happy-endem. Z mého pohledu je to tedy ničím výjimečný Hong Kongský průměr... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama