Reklama

Reklama

Další rok

Trailer 1

Kolem šťastného manželského páru obíhají nešťastné a osamělé životy jejich přátel a příbuzných. Jako jejich důvěrníci vidí do jádra všech jejich zamotaných životů, do jejich přátelství a osamělosti, do naděje a zoufalství, do vzniku nového i zániku starého. A to vše by bylo v pořádku, pokud by se jedna neprovdaná kamarádka nezamilovala do jejich syna. Režisér Mike Leigh, šestkrát nominovaný na Oscara, občas přezdívaný jako "antropolog s kamerou", přichází s další skvělou studií lidských osudů. A v čase, který se odehraje ve filmu, mu na to stačí jeden rok. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda v Brně. Tak si to tak plyne od jedné flašky vína ke druhé a psycholožka Gerri to s klidným svědomím leje do své kamarádky Mary, i když jí musí být jasný, že paní ten chlast dávno přerostl přes hlavu. A jinak? Fakt hodně všední až fádní příběh. Nic světoborného. Kolegům na ČSFD se to ale líbí, má to 74 procent, normalita je u artových diváků v kurzu. ()

EvAnSiT 

všechny recenze uživatele

Dokonalé herecké predstavenie! Autentické bezprostredné reakcie všetkých zúčastnených, pri ktorých som mal častokrát pocit, že sa ani nedívam na film, ale niekomu do obývačky. Lesley Manville, britský klenot, zatienila ostatných a po práve dostala na plátne najväčší priestor. Prekrásne zobrazenie plynulosti života, kontrastu medzi stabilným súžitím Toma a Geri a labilnou, plachou a poplašenou Mary. Režisér Mike Leigh ma svojim spôsobom práce na pľaci úplne ohromil. Po filme som ostal v nemom úžase, aj vďaka poslednej scéne, či skôr obrazu. Welcome to my Top Ten !!! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná, ale takmer výlučne konverzačná vec, ktorá prináša pohľad do jednej rodiny, ich priateľov a zoznamuje nás s ich radosťami a starosťami. V každom ročnom období...Film je rozdelený na štyri časti - jar, leto, jeseň, zima, ale nejde o nejaký hlbší význam, skôr iba naznačenie ubiehajúceho času. Výborné a často vtipné dialógy si zaslúžia pochvalu a film stojí hlavne na nich. V úvode si istá životom otrávená pani pýtala prášky na spanie. Jej výkon sa mi pozdával a celý film som čakal kedy sa opäť objaví, ale nič. To jediné mi na filme vadilo. Fakt netuším prečo sa nevrátili k postave, ktorej v úvode venovali 5 minút. Je tu niekoľko hlavnejších postáv, ale najviac pozornosti na seba strháva nešťastná a po chlapovi túžiaca Mary. Jej historka s autom pobaví a možno niektorých aj poučí (auto niečo stojí). Na niektorých sa jednoducho smola lepí neustále...80%. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se bavil, načež na mne se závěrečnou scénou padla deprese těžká jako stará péřová deka. Až pozdě mi došlo, jak smutný to byl film. Úspěšní lidé se nakrucují coby charita před těmi neúspěšnými. Wtf? A to má těm loserům jako že pomoct?!? A to si navíc hlavní hrdinka říká psychoterapeutka? Film o prohlubování beznaděje, o bezvýchodnosti, o nemocech moderní doby a o dobrých úmyslech, které dláždí jiným cestu do pekel. Počasí se mění, depka zůstává. Pěkné. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané, to ano, samotný film bych si ale uměl spíše představit na prknech nějakého komornějšího divadla než na plátnech kin a obrazovkách. ~~~ Pohádkový milující se pár vs. tlupa neúspěšných s nesmířených přátel, kteří jen hledají, kde se vymluvit ze svého nešťastného života. ~~~ Dvě hodiny! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 15. března 2010 na Filmovém festivalu v Cannes v rámci hlavní soutěže o Zlatou palmu. (makimarketa)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno