Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film so silnou myšlienkou. Dej okolo postavy Willa, ktorú hrá Nick Vujcic, mi príde skutočne inšpiratívny. Dokáže povedať niečo divákovi, tak, že sa podvedome začne nad tým zamýšľať a hľadať podobnosti medzi jednotlivými postavami a sebou. Aspoň ja to tak vnímam. Tvorcovia zvolili veľmi pekné farby a celkový “look” cirkusového prostredia je super. Hudba je tiež nádherná. Cirkus Motýľ je skutočne vydarený filozofický film, ktorý vie dosť toho povedať. ()

Copysan 

všechny recenze uživatele

Tenhle 20ti minutový snímek pro mě byl největším filmovým překvapením. Viděl jsem spousty filmů, u kterých brečeli i větší chlapy než jsem já (např. Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank), ale u žádného z nich jsem nebrečel. Ale v těchto 20ti minutách bylo tolik emocí, že mu může závidět většina dvouhodinových dojáků. Tentokrát při titulkách ani moje oko nezůstalo suché. Nádhera, všem doporučuji ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Videl som veľa motivačných videí, kde Nick Vujicic dáva ľuďom silu, nádej na lepší život. Ale tento krátky film je niečím výnimočný. Dokazuje, že sila ľudskej vôle je dôležitá a nikdy nemáme hovoriť nikdy. Vždy je niekto, kto je na tom určite horšie ako my, preto to nemôžeme vzdať a treba sa so životom poriadne popasovať. Nick má môj rešpekt, aj keď viem, že toto dielko je čisto komerčná záležitosť. Ale tak, čo v dnešnej dobe nie je. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

„Because you believe it.“ Něco neskutečného ve mně vyvolal tento na první pohled obyčejný kraťas a musím přiznat, že poprvé jsem měl na kahánku. Nečekal bych, že mě dvacetiminutová záležitost dokáže takhle uchvátit a prudce ve mně zvýšit pocit dobroty. Nick Vujicic je opravdový fenomén, před kterým je třeba se hluboce poklonit a rád bych jeho poselství šířil dál, alespoň prostřednictvím nepopsatelně pěkného filmíku. Popsat slovy to nejde, musí se to vidět. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Butterfly circus je krásný příběh s nádechem alegorie. Místy sice může hraničit až s kýčem, ale pokud se nad ním divák zamyslí, jeho poselství ho dokáže pohladit po duši. Snímek mi připomněl jeden slavný Cicerův výrok: "Přátelství činí naše štěstí zářivějším, zvyšuje jeho třpyt, neštěstí pak činí snesitelnějším, poněvadž je sdílí a snáší s námi společně. " ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo 12 dní. (heyda)

Reklama

Reklama