Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

La Casa NUDA se naštěstí konala jen tak v prvních dvaceti minutách, pak už to dostane ty správný grády. Emerickej rímejk mi chutil o něco víc, ale i na tomto uruguayským originálu jsem si docela pochutnal, přestože kamera už tady není tak zlotřilá (u mladý Olsenky se člověk musel pořád otáčet přes ramena, tady tenhle spešl efekt chybí), hlavní hrdinka není až tak vycukaná (někteří z nás by řekli, že není až taková hysterka... anebo naopak? :-) a celkově to působí tak jako... snaha se cení. Ale atmosféru to rozhodně má, no a scéna s polaroidem, ta prostě šlape. A když už se tu Livingdead nezapomněl pochválit za svoje titulky, tak mu za ně tedy dodatečně děkuju, prostě... není co dodat :-) ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Tento Tichý domček je zvláštny snímok. Na jednej strane máme divnú hlavnú hrdinku, ktorej síce nemáme príliš dôvod fandiť, ale dajme tomu... veľmi, ale preveľmi zvláštne správanie sa postáv... a dosť rozvláčne a nudné pasáže. Lenže na druhej strane tomu stále vládne výborná atmosféra a fakt, že tam niekde niekto/niečo je. Celému filmu dominuje zopár slušných ľakačiek a strety s tým niekým/niečím. Tie fungujú. Hoci na základe záverečnej pointy by sa dalo zamýšľať nad istými vecami (čo je z istého uhla pohľadu aj dobré), ako celok Silent House dokáže ponúknuť len hustú atmosféru a zopár dramatických momentov. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Evidentně film s naprosto mizerným rozpočtem. Což by mi až tak nevadilo, ale tady je všechno špatně. Debilní kamera, která mě srala hned od začátku, herečka, které jsem nevěřil ani nos mezi očima stěží utáhne celej film. A jestli se u toho někdo lekl, tak to fakt nevím čeho. Celkově mi film přišel strašně utahanej, nudnej a zbytečně dlouhej. Tohle by se dalo narvat do 20timinutovýho kraťasu a ve finále by to mělo i větší efekt. Protože bezmyšlenkovitý pobíhání po baráku je fakt nuda. Takže i přes 86 minutovou stopáž je film dlouhej jako kráva. A konec? No čekal jsem něco jinýho, ale ono to je vlastně podle pravdy ( HAHAHA - a že takových filmů je ) takže je to psáno životem :-) Po titulcích je ještě další závěrečná scéna ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zámerom bolo natočiť "one woman show" horror a všetko jedným záberom. Úspech je len čiastočný. Hlavná hrdinka Laura nezíde z obrazovky ani na chvíľu a chváliť sa originalitou, že film je točený v jednom zábere je pochabé. Ilúzia jedného záberu je v dokonalosti, ale pozorný divák zistí, že tma alebo rýchly švenk rozdelujú príbeh do viacerých záberov ( spočiatku má Laura prevrátené ramienko na tielku, neskôr už nie ). To však nie je podstatné. Nápaditosť nie je silnou stránkou príbehu, určite vyniká zvuk, ktorý je dôležitý v podobnom type filmu, hudba je skromná ale fungujúca a záverečnej pointy sa nebudem dotýkať. Možno to znie ako veľká kritika, ale nie je to tak. Uruguajci natočili za malý peniaz slušné dielko, ktoré si určite nájde svojich divákov. Doporučujem zohnať si úplnú verziu, lebo film pokračuje aj po záverečných titulkoch. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Být Casa muda zhruba čtyřicetiminutovým kraťasem, ke čtyřem hvězdám bych se přiklonil. Takhle ta úvodní hodinová vata začíná působit vyšumělým dojmem už v jejím průběhu a to i přesto, že je audiovizualita vskutku infarktová (údajně se točilo fotoaparátem, nicméně kameraman je šikovný chlapec). Co se příběhu a faktů týká, došel jsem ke dvěma možnostem: --- SPOILER --- Byla to duchařina a v tom případě je tohle dílo ve výsledku tuctovější, než se na první pohled zdá. Druhá možnost je, že je Laura schizofrenik. Byla zneužívána, poznamenána a zatímco jedna její stránka stále věří tatínkovi, bojí se a paralyzována strachem bloumá po domě, ta druhá brutálně mučí a vraždí otce i jeho kamaráda, kteří jí způsobili tolik útrap. Slabších 7/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama