Reklama

Reklama

Tichý dům

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Laura a její otec Wilson se rozhodnou strávit poslední noc na starém rodinném letním sídle, než bude zrenovováno. Vše probíhá normálně až do chvíle, kdy Laura uslyší podivné zvuky z druhého patra. Otec se rozhodne jít nahoru podívat. Dlouho se nevrací a tak se ho vydá hledat. Jenže to co objeví se jí vůbec nelíbí, zjistí že v domě někdo je a ona se nemůže z téhle smrtící pasti dostat ven. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem viděl americký remake a až poté tento uruguayský nízkorozpočtový originál, takže se mi bude film trochu hůře hodnotit. Neboť jelikož už jsem znal rozuzlení, nejspíš jsem děj nevnímal příliš ostře. Není pochyb o tom, že dívčino (ale i strýcovo) chování zde bylo mnohem dementnější a nepochopitelnější než v Silent House, i když konec pak samozřejmě vše uvede na pravou míru. Každopádně se mi tento film líbil méně než americká předělávka, byl amatérštější, méně propracovaný a kdybych už dopředu neznal pointu, spíše než zvědavost na jeho konec by ve mně hlodala neodbytná touha ho znuděně vypnout a s nadávkami zahodit. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Duchařina v potemnělém domě a lekající vyvražďovačka zároveň v odvážné realizaci nápadu nafilmovat snímek jediným záběrem v principu postraší, citelně však chybí osvědčená horrorová schémata. Film velmi brzy posadí diváka do tvrdé tenze, ve které se jej snaží držet až do konce. Absence gradace a citlivé výstavby napětí však vypjaté scény nenechá prožít naplno, přestože tam několik zdařilých, recyklovaných okamžiků bylo. Vesměs to zklamání není, ale nečekejte nic víc než pár vět a lekaček. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bohužel, musím konstatovat, že americký remake vychytal daleko více drobností a byl zajímavější, přestože zde slyšíme španělštinu, která je správným kořením těchto hororů. Nevím, co bych říkala, kdyby viděla nejprve tento originál a pak teprve remake, nicméně pokud se někdo počítá za hororového začátečníka, může se mu to zamlouvat mnohem více. Jediné, co zaujalo moji pozornost, byla zbraň, kterou si Laura "vybrala", jinak to od úpadku zachraňovalo jen pár dobrých scén s tmou a blikajícím fotoaparátem. ()

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film mě sral už od samýho začátku. Postarší taťka s dceruškou- žabkou jedou renovovat osamocený dům na prodej. Takže přijedeme navečer, obhlídneme ruinu (kterou by za ty slíbené dva dny nedala do kupy ani četa Ukrajinců), posadíme se do křesel uprostřed toho bordelu, hodíme přes sebe dečky a jde se spát. Realy? Natáčení na jeden záběr je taky strašná tvůrčí onanie. "Hele, jakej jsem mistr formy! Hele jak šikovně si vypomáhám náhodně postavenými zrcadly! No není to paráda?" Ne, není! A to je ještě všechno to utrpení zakončený pointou, která by mě totálně nasrala, kdybych už dávno nebyl v deliriu a nepřemýšlel nad tím, jak dlouho ráno pojedu na ultrazvuk břicha. :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bola chyba vidieť pred tým americký ( priemerný ) remake, alebo nie? Ani nie. Latino originál by som predsa len postavil na stupienok nižšie, ako USA verziu. Nudí kvalitne a spomínaný revolučný continuous shot, nieje tu tam. Tak ako v amerikanizovanej spúšti. Takže, ktorú odporučiť? Obe. A potom si vybrať. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Celý snímek je natočen v jednom nepřetržitém záběru. (Taninaca)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, která se odehrála ve 40. letech minulého století v malé vesnici v Uruguayi. (Taninaca)

Reklama

Reklama