Reklama

Reklama

Honza a Růžová panenka

(TV film)
Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1974, 25 min

Obsahy(1)

Pohádka o panence z růžového kvítku. V chaloupce žije Honza (M. Pavlata) s tátou (O. Šimánek). Honzovi ale práce moc nevoněla, otci pomáhal někdy více, někdy méně. Spíše méně. Líný nebyl a ani nešikovný, ale u ničeho nevydržel více jak půl hodiny. A často ani to ne. Měl však dobré srdce! Poslední hrách, který měl prodat na trhu, raději rozdal hladovým holoubkům. Jeden z nich mu dal na památku krásnou růži. Když se pak v noci probudil, uviděl ve světnici krásnou panenku (M. Hozová), která dům uklidila a buchty upekla. To se opakovalo druhou i třetí noc… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

duddek 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že než poslouchat rodiče, to je lepší rozsypat všechen hrách holubům. Pak už jde totiž všechno samo... "Jenom jestli mě budeš ještě potřebovat: uklízet umíš, buchty umíš... i tu trpělivost jsi našel." :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tvrzení vypravěčky, že Honza nebyl líný ani nešikovný, jenom u žádné práce nevydržel, bylo hodně milosrdné. Honza byl lempl, že by mu každý jiný než jeho trpělivý otec flákl z každé strany jednu a v některých chvílích nejraději válečkem na nudle. Vyskytla se však víla, ochotná dělat tomuhle chlapci posluhovačku a pracovat za něj, jen kdyby měl chlapec aspoň dost rozumu na to, aby plnil pokyny. Jak to tak bývá, neplnil a pak nastal čas na jeho nápravu. A co se za celý dosavadní život laskavému otci nepovedlo, zvládl pohlavní pud roztouženého Honzy za tři dny ... a slavila se svatba. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale posledně jsi ty buchty měl nějaký lepší, Honzo.." ;) Už scénář jasně napovídá, že tohle bude skutečně nablblá beztvará jalůvka.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Typická studiová, černobílá pohádka o Honzovi, který byl sice dobrák a slušně vychován, ale nic pořádně neuměl. Shodou okolností dostane růži a v ní začarovanou šikovnou dívenku. Jenže díky své netrpělivosti ji po třech nocích ztratí. Dostane pak ještě jednu výchovnou šanci, díky které si může milovanou panenku znovu, ale naposled vyvolat. A nebyl by to Honza, aby šance nevyužil. Podařená, milá a i výchovná pohádka s panem Tau v otcovské roli. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazný počin, v němž navíc krásnou Slávku Hozovou dokázali nasnímat tak, aby to solidně utajili.. Závěrečné hudební obsazení hospodského šramlu naprosto neodpovídá slyšenému, ale to je asi standard. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

"Nic tě nebaví, co tě vlastně baví." To je velmi nadčasová pohádka. Nejenže Honza není trpělivý a nic ho nebaví, on ještě neumí dělat rukama. Nevím, nevím, co by říkal táta dneska. I když se pohádka natáčela ve studiu, tak byly kulisy celkem věrné. A na svou délku to nebyla špatná pohádka. ()

Reklama

Reklama