Reklama

Reklama

Její manžel se zranil a nemůže chodit do práce. Rodině hrozí, že je vyhodí na ulici, a tak je bývalá královna krásy nucena nastoupit do masážního salónu. Jenže brzy zjišťuje, že její klienti čekají více než jen proklepání zad... Tento příběh o jedné královně krásy (Jennifer Love Hewitt) se odehrává v malém texaském městečku. Kráska je však nyní už vdaná matka tří dětí, jejíž manžel kvůli zranění nemůže pracovat a hrozí jim, že je vystěhují na ulici. Bývalá královna je přesvědčena, že nikdo tak krásný jako ona si nezaslouží být chudý, a tak přijme nabídku pracovat v masážním salónu. Jenže brzy zjišťuje, že její klienti čekají více než jen proklepání zad... (HBO Europe)

(více)

Recenze (84)

freddy 

všechny recenze uživatele

Většina z nás žije podle nějakých morálních zásad, které dodržuje a přes které nejede vlak. Jenže co když jste součástí pětičlenné rodiny a hrozí vám, že přijdete o bydlení a o majetek a skončíte jako bezdomovci? Byli byste ochotni překročit své morální zábrany když víte, že se tím zbavíte finančních problémů? Hlavní hrdinka tohoto filmu sama se sebou bojovala, aby se nakonec rozhodla, že začne pracovat v masážním salonu jako prostitutka. Tohle je přesně jeden z těch filmů, které jsem s napětím a s maximálním zaujetím zhlédl jedním dechem a atraktivní příběh jsem si vychutnával od začátku do konce, aniž bych se alespoň na malou chvilku nudil. A jak příběh graduje, tak má zvědavost byla stále silnější, abych si nakonec mohl říci, že asi všechno dopadlo tak, jak to dopadnout mělo, a to je vlastně celkem fajn. Navíc když je divák hned na začátku filmu upozorněn, že film je natočen na motivy skutečných událostí, tak je celý ten příběh ještě o mnoho zajímavější. Po herecké stránce je vše perfektní, Jennifer Lowe Hewitt je kráska, které to slušelo i ve scénách, kde hrála unavenou a utrápenou matku, její filmový manžel Teddy Sears byl po celou dobu filmu velký sympaťák a matka hlavní hrdinky v podání Cybill Shepherd výborně ztvárnila neustále kritizující, ale i částečně chápající matku hlavní hrdinky. Celkově jsem s výsledkem spokojen a uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jistě, tohle drama s prvky komedie má jeden velký problém, a to je občasná naivita. Pak záleží na divákovi, jak moc ji je ochoten tolerovat nebo věří/nevěří tvrzení tvůrců o inspiraci skutečnou událostí (mně víc vadil jen fakt, že vydělávala přece jenom moc peněz a taky ten konec, přestože nebyl tak moc drastický, jak by jistě být mohl). A když jsem u reálnosti, musím (alespoň v případě tohoto filmu!) oponovat kolegovi dopitakovi; v The Client List mi J.L.H. přijde uvěřitelná, protože ona hraje bývalou královnu krásy (tj. je navyklá na komplimenty a pozornost; ostatně sama v jedné scéně vysvětluje, jak se při "práci" cítila), která je zvyklá žít v přepychu, neumí normálně pracovat a je nepraktická. Navíc, modelky a jim podobné dokáží i po několika dětech vypadat stále ukázkově, jelikož byly od určitého věku vedeny k tomu, aby o sebe pečovaly a způsoby, jak se dostat zpátky do formy a získat původní figuru, dobře znají. Kdyby byla role Jennifer napsaná jinak, pak bych s kritikou možná souhlasil, v tomto případě však ne. Takže s čistým svědomím hodnotím slabšími 4*, ale samozřejmě uznávám, že z průměru film vyzvedává jenom moje oblíbenkyně (jinak rozsahově podobných rolí bych uvítal v její filmografii určitě víc). ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zoufalá manželka s dítětem a manželem-nemakačenkem s rozbitým kolenem tváří v tvář žebrotě využije své vrozené šlechetnosti a vizáže pornoherečky a po urputném vnitřním boji (hodí šavli v autě) se stane masérkou s rozšířenou oblastí působnosti. Za chvíli je z ní dokonalá zlatonosná slepice, kterou práce baví a nóblhóch členy klubu šoustáků může přehazovat vidlemi. Jako správná hrdinka takových příběhů opomene nebrat drogy, ale jak nastoupí správnou cestu, všechno jde jak po másle. Absťák žádný, v lochu pohoda jazz, prostoduše loajální přátelé jí zůstanou, počestný job najednou není problém najít… Z nouze nectnost, cesta na dno a zase zpátky a na konci místo velkolepého spláchnutí slunečný den, mravní ponaučení a cena za statečnost, to všechno už jsme viděli stokrát a vydrželi bychom to i po sto jedné, jenže s tím se tvůrci nespokojili, a naservírovali divákům tak neúprosně dementní závěr s douškou „podle skutečné události“ (v jiném vesmíru), že to nemá obdoby. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že mě The client list natolik upoutá. Za mým zájmem zhlédnout tenhle neznámý film stojí hlavně úžasná Jennifer Love Hewitt. Pořád se na ni nemůžu vynadívat, takže jsem ráda za každou její roli. Scénář, který byl vytvořen na základě skutečné události, mě zaujmul. Větší část filmu působí přesvědčivě. Ikdyž pochybuji, že by manželky zareagovaly na nevěru jejich manželů takhle..Hezké a lehce stravitelné..4* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádny námet inšpirovaný skutočnými udalosťami, no bohužiaľ to spracovanie mohlo byť veru aj oveľa lepšie. Obzvlášť keď v hlavnej úlohe sa predstavila taká výborná herečka ako Jennifer Love Hewitt. Ale celkovo to bol dosť zaujímavý príbeh, na ktorý sa dá pozerať z rôznych uhlov pohľadu. Smutné ako sa morálne neskazená žena dokázala predať - aj keď v prvých dňoch len pre záchranu vlastnej rodiny, ktorá sa pomaly ale isto začala utápať v dlhoch. No peniaze sú vždy mocnou veličinou a z príkladnej skromnej manželky sa stala nenásytná a vypočítavá prostitútka. Aj keď neišlo vždy len o peniaze, ale aj o ten záujem a obdiv, ktorého sa doma od manžela moc nedočkala. Ale ako už býva zvykom, keď niekto nevie povedať Dosť, napokon to väčšinou skončí väčšinou dosť nešťastne. Ako aj tu... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • „Mama mi povedala, že je na mňa veľmi hrdá. Pozdáva sa jej myšlienka, že predvediem striptíz a budem hrať prostitútku,“ povedala Jennifer Love Hewitt. (Sufferer)
  • „Všetky intímne scény sme natočili za dva dni. Absolvovala som výmenu nohavičiek celkom dvadsaťšesťkrát a mala som aj rovnaký počet klientov,“ prezradila herečka Jennifer Love Hewitt a ďalej dodala: „Bolo to prinajmenšom čudné. Bola som zakaždým v miestnosti len s jedným chlapom a kopou ľudí zo štábu. Pustili sme sa „do toho“ a onedlho nasledovala výmena spodnej bielizne a úprava mejkapu“. (Sufferer)

Reklama

Reklama