Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo hodně dobrý, atmosféra byla ta pravá hororová. Tajemný příběh vypadal zpočátku zajímavě, ale pak se z toho stal slepenec, který na mě příliš nezapůsobil. Rádoby zamotané a vypointované. Taky mně vadilo, že se dost často dalo odhadnout, co se stane v další scéně. Přestože je Julia v několika momentech velmi napínavým hororem, tak mě zklamala především příběhem a několika zbytečnými pasážemi, které se projevily na délce filmu. Ta mohla být určitě kratší. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Júliine oko nebolo také napínavé ani thrillerové, ako som očakával. Film je dobrý, ale keď čakáte viac, nemôžete dať silnejšie hodnotenie. Tie akoby prekvapivé zvraty na mňa nijako nezapôsobili, rovnako ani odhalenie vraha. Očakávaná mysteriózna atmosféra bola len polovičatá. Španieli natočili už lepšie filmy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zemři do tmy. Zrcadlení stylu profesora Finchera ve stalking thrilleru z Pyrenejského poloostrova - natočeného zrovna v období monzunových dešťů, zatmění slunce, výpadků proudu a vydatné bouřkové oblačnosti, co byla naposledy za časů Isabely Kastilské. Nepopírám, že paní Ruedu bych milerád přivedl k… druhému konci přechodu pro chodce, nicméně z dovedně nabízené atmosféry mysteriózna vyprchalo odhalením identity pachatele veškeré kouzlo a samý konec vplul i kvůli svému konstruktu do tuctových vod thrillerů se zakomplexovanými pošuky. Ač některé činy a detaily dávaly smysl jako duet Bocelliho a Karla Hály "Vidím vítr, co s vlasy si mi pohrává", ten šílený pocit postupného zabedňování okna do duše dřevěnými trámy byl Moralesem navozen perfektně.. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Další z velmi povedených španělských hororů,který si vystačí bez potoků krve,přičemž ani na moment nenudí.Je totiž postavený na hutné atmosféře,která je budována od prvních minut a ve vypjatých momentech graduje jak má.Také je podpořena kvalitní vizuální (až na přehnané používání barevných filtrů,ale to už je vlastně standard) a zvukovou stránkou.Zajímavý příběh s velmi pozvolna odhalovanou pointou a více podezřelých zase udržuje napětí.Juliin strach o ztrátu zraku působí velmi přesvědčivě a díky podání Belén Ruedy je vyvolán i v divákovi a realisticky v momentech,kdy slepotu předstírá.Ještě bych zmínil scény s bleskem (fotáku:)),které sice nejsou ve filmu poprvé,ale tady se extra povedly.Španělé mi opět kápli do noty:),silné 4* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kvalitné španielske pohladenie hororovej duše nikdy nie je na zahodenie, hlavne po tých záplavách lacných amerických sračiek. Belén Rueda je nehorázne rajcovná a táto úloha (naviac dvojúloha) jej bola určite písaná priamo na telo. Do takýchto atmosferických hororov sa skrátka hodí tak ako Geraldine Chaplin (The Orphanage) a Barbara Hershey (Insidious). Dúfam že v podobnom výbere bude len pokračovať a stane sa z nej talizman žánru podobne ako Dee Wallace. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama